Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.27 14:19 Frissítve: 2011.01.04 00:08

Verebes szerint Magyarországnak is lett volna keresnivalója az Eb-n

A győri Rába ETO korábbi sikeredzője, az NB II-es Vác-Újbuda jelenlegi szakvezetője a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában elmondta véleményét az Európa-bajnokságról, és „természetesen” a magyar futballról is.

Verebes József szerint a magyarok is játszottak volna úgy az Eb-n, mint az osztrákok, vagy a svájciak
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Verebes József szerint a magyarok is játszottak volna úgy az Eb-n, mint az osztrákok, vagy a svájciak

Verebes József az Európa-bajnoksággal kapcsolatban először a holland stílusról mondta el véleményét a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

„Nincs ebben semmi különös. A nyolcvanas években a Rába ETO-val már meghonosítottuk ezt a fajta játékrendszert. Az a csapat, amelyik egy szezonban százkét gólt szerez, és jellemzője a rövid passzos, látványos, sok mozgásos, gyors futball, nyugodtan elmondhatja magáról, hogy stílust teremtett. Ha akarja, nevezzük ezt hollandosnak – amúgy is divat ezt emlegetni manapság” – mondta Verebes.

A Mágus ugyanakkor hozzátette, hogy ezen az Eb-n az elődöntőig sokkal inkább az oroszok álltak közel ehhez a játékmódhoz, semmint a holland válogatott.

A Eb-ről egészében megjegyezte, hogy nagyon élvezi a mérkőzéseket, sőt véleménye szerint a magyar csapatnak is lenne keresnivalója az Eb mezőnyében.

„Nem vártam volna például néhány kiscsapattól, hogy ilyen remek, már-már kimagasló teljesítményre lesz képes – fogalmazott Verebes. – Elsősorban a svájciakra és az osztrákokra gondolok. Amit a házigazdák bemutattak – apait-anyait beleadva küzdöttek, maguk mellé állítva saját közönségüket - arra mi, magyarok is képesek lehettünk volna.”

Verebes saját edzői pályafutásáról is beszélt, s elmondta, nem lát esélyt arra, hogy élvonalbeli együttesnél dolgozhasson.

„Engem már a korábbi focivezetőség leírt, kiiktatott, öregnek titulált. Röhej! Ilyesmi csak Magyarországon fordulhat elő. Nézzék meg, milyen korú szakemberek dolgoznak az Európa-bajnokságon: Luis Aragonés, Karel Brückner, Köbi Kuhn, Leo Beenhakker…”

A Mágus hozzátette, Magyarországon az jut kispadhoz, akinek hátszele van, akit bizonyos körök odaengednek. „Ezért tart itt a magyar futball” – mondta sommásan Verebes.

A teljes interjút, melyben Verebes József a váci munkájáról is beszél, elolvashatják a pénteki Nemzeti Sportban.