Valóra válhat az orosz csodafegyver, Arsavin barcelonai álma

Vágólapra másolva!
2008.06.26. 15:09
Címkék
Az orosz válogatott játékmestere már korábban kijelentette, hogy legszívesebben az FC Barcelona mezére cserélné az UEFA-kupa-győztes Zenit dresszét. Mivel az Európa-bajnokság nagy felfedezettjének tartott labdarúgóért fél Európa sorban áll, nem meglepő, hogy a katalánok igyekeznek kihasználni kedvező helyzetüket.
Arsavin jövőre a Barcelona mezében intené csendre az ellenfél szurkolóit
Fotó: MTI
Arsavin jövőre a Barcelona mezében intené csendre az ellenfél szurkolóit
Arsavin jövőre a Barcelona mezében intené csendre az ellenfél szurkolóit
Fotó: MTI
Arsavin jövőre a Barcelona mezében intené csendre az ellenfél szurkolóit

„Egész életemben a Barcelonának szurkoltam. Ez a csapat az álmom” – nyilatkozta a szbornaja meghatározó játékosa, aki a csoportkör első két mérkőzését eltiltás miatt még kénytelen volt kihagyni, utána azonban parádésan futballozott. Eddig két találkozón lépett pályára, mind a kettőn góllal és gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez, és mindkétszer a meccs emberének választották.

„Egész életemben a Barcelonának szurkoltam.” Mi más ez, ha nem felhívás keringőre? A katalán egyesület vezetői is tisztában vannak ezzel, és nem is voltak restek megtenni az első lépést Arsavin játékjogának megszerzéséért.

A Zenit Szentpétervár sportigazgatója, Konsztantyin Szarszanija elismerte, hogy az FC Barcelona felvette a kapcsolatot az orosz klubbal: „A Barcelona hivatalos ajánlatot tett Arsavinért. A játékos jövőjéről azonban csak akkor beszélünk, ha visszatért az Európa-bajnokságról.”

A 27 éves klasszis ezek alapján nagy valószínűséggel a spanyol élvonalban kezdi meg a következő szezont, hiszen mind ő, mind a katalánok ugyanazt szeretnék.

Az egyetlen fél, aki képes lenne megakadályozni az „orosz csodafegyver” klubcseréjét, az a játékos jelenlegi munkaadója. Ugyanakkor a szentpétervári csapat háza tájáról olyan információk érkeztek, hogy nem gördítenek akadályt Arsavin távozása elé, ha a vevő hajlandó kifizetni az érte kért összeget.

Az orosz játékmester egyelőre a ma este megrendezésre kerülő, Spanyolország elleni elődöntőre koncentrál, ahol megint szükség lesz a jó teljesítményére. Tudván azt, hogy az UEFA rendre a győztes csapatból választja meg a meccs emberét, Oroszország számára döntőt érhet, ha megint Arsavin nyeri el ezt a címet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik