MTInyomtatott 2008.06.26 23:20 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Peking 2008: a tervek szerint Jao Ming ágyát is eladják

A pekingi olimpia szervezői az ötkarikás játékok után pénzzé teszik az olimpiai falu értékké átlényegülő tartozékait: vagy közvetlenül eladják, vagy árverésen értékesítik őket.

A BOCOG bejelentése mögött nagyon is racionális számítások állnak, tudniillik mintegy 150 millió dolláros bevételt remélnek a rekvizítumok kiárusításából.

Az egyik fő tétel például Kína alighanem leghíresebb sportolója, az NBA-ben játszó Yao Ming (Jao Ming) ágya lesz. Az egyedi kivitelezésű darab már csak méreténél fogva is szó szerint óriásinak számít a kínálati tárgyak között, hiszen a kosarassztár 226 centis termetére készült.

A bútorok, különféle szobaberendezések mellett eladásra szánják a felszerelési és lakberendezési kellékeket, de a kávéstálcákat, fali- és asztali órákat, lámpabúrákat, mi több, még a villanykörtéket is, nem beszélve olyan sportfelszerelésekről, amelyek a leginkább köthetők az olimpia hőseihez.

A befolyó pénz sorsáról még nincs hivatalos döntés, de vélhetően a legnagyobb támogatást az az idea kapja, hogy legyen a summa a februári, 80 ezernél is több áldozatot szedő szecsuáni földrengés kárvallottjaié.