Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.26 11:37 Frissítve: 2010.11.23 00:06

Aragonés: Az orosz válogatott fizikailag az Eb legerősebb csapata

Az AS című spanyol napilap Luis Aragonés szövetségi kapitányt faggatta a selección ma esti, oroszok elleni elődöntő-mérkőzésén alkalmazandó taktikáról, a várható felállásról. A mester szerint a szbornaja fizikailag az Európa-bajnokság legerősebb csapata, amelyben legalább két-három Arsavin-szintű futballista játszik.

A spanyolok már az Eb első napja óta a döntőbe jutásra gondolnak
Fotó: Reuters
A spanyolok már az Eb első napja óta a döntőbe jutásra gondolnak

Luis Aragonés szerint együttesének más taktikára lesz szüksége az orosz válogatott ellen, mint amilyet a squadra azzurrával szemben alkalmazott. A szakvezető elmondta, a szbornaja fizikailag előnyben van a selecciónhoz képest.

„Az oroszok nyíltabban futballoznak, de nagyon figyelni kell a szélvészgyors kontráikra. Fizikálisan a legjobb csapat az övék, és nem csak az elődöntőbe jutott négy válogatott közül. Ne feledjük: náluk márciusban kezdődött a bajnokság” – kezdte Aragonés.

„Ki kell használnunk azokat a tulajdonságainkat, melyekkel le tudjuk küzdeni a fizikai hátrányunkat. Játékosaim az Eb első napja óta csak a döntőbe jutásra gondolnak, nekünk ez ad plusz erőt és energiát” – tette hozzá a tréner.

Aragonés elismerően beszélt az orosz válogatott legtöbbet emlegetett játékosáról, Andrej Arsavinról is, de kijelentette, nem a Zenit sztárja az egyetlen labdarúgó, akivel gondjaik lehetnek.

„Arsavin kiváló futballista, de úgy gondolom, az oroszoknak van még legalább két-három hasonló képességű játékosuk, akik ugyanolyan nagy problémát okozhatnak nekünk, ha nem tudjuk megfelelően szűkíteni és zárni a rendelkezésükre álló területet” – mondta a szövetségi kapitány.