Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.25 10:13 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Wenger: Nem mondok újat azzal, hogy Arsavin az Eb felfedezettje

Andrej Arsavin nagyon népszerűvé vált az utóbbi időben az Európa-bajnokságon nyújtott remek teljesítményének köszönhetően. Arsene Wenger figyelmét is felkeltette az orosz játékos, a francia mester örömmel látná csapatában. Az „ágyúsok” menedzsere szerint az orosz válogatott olyan látványos futballt játszik, mint az Arsenal.

Wenger az Arsenal nyári igazolásaira is gondol, miközben figyeli az Eb-t
Fotó: Imago
Wenger az Arsenal nyári igazolásaira is gondol, miközben figyeli az Eb-t

A nemzetközi sajtóban már napok óta arról írnak, hogy Andrej Arsavin, az orosz válogatott egyik legjobb játékosa Spanyolországban vagy Angliában folytathatja pályafutását az Európa-bajnokság befejeztével, miután a labdarúgó elmondta, elhagyja jelenlegi csapatát, az UEFA-kupa-győztes Zenitet.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere először beszélt a játékosról, akit nagyszerű futballistának tart, és szívesen adna neki munkát.

„Már korábban felfigyeltem Arsavinra, de most az Eb alatt fedezem fel, hogy milyen remek játékos valójában” – mondta Wenger.

„Hihetetlen, hogy mennyire könnyedén nyeri meg az egy az egy elleni párharcokat. Ez az igazán nagy játékosok erénye. Semmi újat nem mondok azzal, hogy Arsavin az Európa-bajnokság nagy felfedezettje” – dicsérte Guus Hiddink „csodafegyverét” a francia mester.

Wenger természetesen tárt karokkal fogadná Arsavint, ha az orosz sztár az Arsenalba akarna igazolni, de az „ágyúsok” szakvezetője realista a csatár jövőjével kapcsolatban.

„Az Asrenal neve is felmerült Arsavin lehetséges célállomásai között, de ez olyan dolog, ami gyakran megesik a játékosokkal. Én még sohasem találkoztam vele” – mondta.

„Az orosz válogatott játékát öröm nézni, akárcsak az Arsenalét” – tette hozzá elismerően Wenger.