Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.24 12:11 Frissítve: 2011.03.30 00:02

Cesc Fabregas és a spanyol válogatott még „nem ért el semmit”

Cesc Fabregas, a spanyol válogatott és az angol Arsenal középpályása szerint a hispán alakulat egyelőre az égegyadta világon semmit sem ért el a 2008-as svájci-osztrák közösrendezésű Európa-bajnokságon – még.

Cesc Fabregas legemlékezetesebb megmozdulása a tornán: az olaszok ellen értékesített tizenegyes.
Fotó: Reuters
Cesc Fabregas legemlékezetesebb megmozdulása a tornán: az olaszok ellen értékesített tizenegyes.

Spanyolország. Az örök talány. Az egyik legjobb, legszínvonalasabb bajnokság tulajdonosa, ám a válogatott, kis túlzással (Magyarországról írva jó naggyal), nem ér el semmit. Ez a hosszú sikertelenség, vagy pechszéria pedig úgy látszik átragadt a játékosok hozzáállására is. Cesc Fabregas például az elődöntőbe jutást, és az ezzel együtt járó biztos bronzérmet szinte semmire sem tartja.

„Remek érzés, hogy bejutottunk az elődöntőbe. De még az égvilágon semmit sem vittünk végbe” – nyilatkozta az Arsenal középpályása a The Sunnak.

„Meg szeretnénk nyerni a döntőt, ennek érdekében azonban türelmesnek kell lennünk. Az most az elsődleges feladatunk, hogy megverjük Oroszországot, s ezzel bejussunk a fináléba. Ott már minden megtörténhet, de ehhez lépésről lépésre kell haladnunk” – tette hozzá Fabregas.

Az Arsenal klasszisa ezután saját helyzetéről is ejtett szót, elmondta: nincs semmi problémája sem azzal, hogy legtöbbször csak csereként segíthei csapatát.

„Az én helyzetemről szólva: semmi problémám sincsen a kispaddal. Nagyon nehéz bekerülni a csapatba. Éles a verseny, és igencsak magasak az elvárások. Ennek ellenére mindig az edző rendelkezésére állok, ha úgy dönt, szüksége van rám” – zárta gondolatait Fabregas

A spanyol játékosra pedig lehet számítani. Az olaszok elleni negyeddöntőben például hatalmas lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, amikor értékesítette a spanyol válogatott utolsó tizenegyesét, és ezzel továbblőtte a hispánokat a négy közé. Saját bevallása szerint tizenöt éves kora óta ez volt az első értékesített tizenegyese. Mondhatni: a legjobbkor volt pontos.