Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.06.04 13:38 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Svédországban élő dán szurkoló volt Herbert Fandel támadója

Mindenkitől elnézést kér az a 29 éves szurkoló, aki megtámadta Herbert Fandel játékvezetőt a hétvégi dán-svéd mérkőzés végén. Az elkövető – aki egyébként Svédországban él – állítása szerint 15-20 üveg sört ivott meg, és semmire sem emlékszik.

Michael Gravgaard (balra) állította meg a magáról megfeledkezett szurkolót
Reuters
Michael Gravgaard (balra) állította meg a magáról megfeledkezett szurkolót

A szombati Európa-bajnoki selejtezők közül a Dánia-Svédország mérkőzésnek van a legnagyobb „utóélete”. Az az összecsapás ugyanis idő előtt ért véget.

A dán válogatott 0-3-ról nagy akaraterővel felállt a padlóról, és kiegyenlített. A lefújás előtt azonban Poulsen óriási butasága miatt emberhátrányba kerültek: a labda a közelben sem volt, amikor a dán játékos a tizenhatoson belül gyomron vágta Rosenberget, aki el is terült.

Herbert Fandel játékvezető nem láthatta az esetet, Volker Wezel asszisztens azonban igen, és jelezte is főnökének. A BL-döntő bírója kiállította Poulsent, és büntetőt ítélt.

A tizenegyest azonban nem lehetett elvégezni, ugyanis egy szurkoló berontott a pályára, és megütötte Fandelt. A német játékvezetőnek nagy szerencséje volt, ugyanis ha a dán védő, Gravgaard nem ugrik oda, akkor az ütés telibe találja, így „csak” a vállát érte. Fandel az eset után azonnal lefújta a meccset.

A 29 éves elkövető – akinek börtönbe is kell vonulnia tettéért – azzal védekezett, hogy teljesen részeg volt, nem is emlékszik semmire.

A nevét felfedni nem akaró dán szurkoló – aki eredetileg Svédországban (!) él – dán és svéd lapokban is elnézést kért tettéért. Elmondása szerint 15-20 üveg sört is elfogyasztott a meccs előtt, és külön köszönetet mond Gravgaardnak, hogy lefogta, mielőtt még nagyobb bajt csinált volna.

„Szeretnék bocsánatot kérni Svédországtól, Dániától és a játékvezetőtől is a viselkedésemért” – mondta a drukker.