Csehország: súlyos büntetés a szombati mulatásért

Vágólapra másolva!
2007.03.26. 16:10
Egymillió koronás - nagyjából tíz millió forint - büntetést szabott ki hétfőn a cseh labdarúgó-válogatott vezetése a keretre, mert egyes tagjai állítólag átmulatták a szombat éjszakát és prostituált nőkkel szórakoztak.
A lefújás után még nem ünnepeltek a csehek...
Reuters
A lefújás után még nem ünnepeltek a csehek...
A lefújás után még nem ünnepeltek a csehek...
Reuters
A lefújás után még nem ünnepeltek a csehek...

Az okot nem a Csehország-Németország prágai Európa bajnoki selejtező mérkőzés (1-2) elveszítése szolgáltatta, hanem Tomás Újfalusi 29. születésnapja. A Síp című bulvárlap hétfőn terjedelmes riportban számolt be arról, hogy a világhírű futballisták a Praha nevű luxusszállodában dorbézoltak, s az éjszaka folyamán legalább hat prostituált nő szolgálatait is igénybe vették.

A Síp értesülései szerint a legaktívabb mulatók Tomás Rosicky, Tomás Újfalusi, Jan Polák, Martin Jiránek és Marek Cech voltak.

Az érintett futballisták tagadják a lap értesüléseit, s azt állítják, hogy csak egy kicsit megtoldották az esti vendéglőlátogatást, de az éjszakát már mindenki a saját ágyában töltötte.

"Nem voltak ott semmiféle nők, s az alkoholból sem fogyasztottunk túlzottan, mértéken felül" - mondta újságíróknak Rosicky.

A vezetők engedélye szerint a játékosok minden mérkőzés után megihatnak egy-két pohár bort, vagy sört.

A válogatott csapat vezetése elfogadta a magyarázatot, ennek ellenére egymillió koronás büntetést rótt ki az egész csapatra.

"Az tény, hogy az előírt szabályokat megsértették" - közölte a döntéssel kapcsolatban Lukás Tucek, a csapat szóvivője.

"A pénzt összedobjuk, mindenki egyforma összeget ad" - mondta a kapus Petr Cech, aki a riport szerint nem volt ott a mulatók között.

A Síp fényképekkel illusztrált beszámolójában több olyan felvétel is látható, amikor a neves focisták ismeretlen lányokkal belépnek a szobákba.

"Ismétlem, nőkről nem tudok. Csak egyszer történt meg, hogy egy lány bekopogott az ajtónkon és aláírást kért" - magyarázkodott Rosicky.

A riport nagy botrányt kavart Csehországban, mert a nemzeti együttesre már szerdán újabb selejtező vár. Ezúttal Ciprus lesz az ellenfél. Bár a csehek szinte biztosak a győzelemben, tudatosítják, hogy bármiféle megingás nagyon megnehezítené továbbjutási esélyeiket. (MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik