ZOMBORI ANDRÁSonline 2007.03.06 10:25 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Egy csapat, két edző

Gergely Károly, a Dunakanyar-Vác vezetőedzője pénteken jelentette be lemondását, így a Budapest Honvéd elleni szombati, 6–0-s vereséget hozó találkozón Nagy Tibor megbízott trénerként irányította az együttest. Noha a csapat helyzete reménytelennek tűnik, a szakember még lát esélyt a bentmaradásra.

Az őszt követően a Vác hátrá nya hét pont volt a még bentmaradó pozícióban lévő REAC-cal szemben, azonban a kaposvári 0–3-at, valamint a kispesti 0–6-ot követően immár 11 pontra nőtt a különbség. Utóbbi kudarchoz az előző bajnoki esztendőben Vácott még sikeredzőnek számító Gergely Károly már nem adta a nevét: a tréner nem értett egyet a leendő befektető, Alessandro De Blasi által hozott olasz edző, Nicola Fitta edzésmódszereivel, és mert a szakmai munka nem a saját elképzelései szerint zajlott, lemondott posztjáról. A Honvéd ellen így már a váciak korábbi legendás labdarúgója, az addig pályaedzőként dolgozó Nagy Tibor vállán volt a felelősség, az már más kérdés, hogy a második játékrészben, egygólos hátrányban Nicola Fitta volt az, aki szerkezetet váltott a csapatnál. Az eredmény ismert: alig negyedóra alatt négy gólt kapott a sereghajtó, és ezzel méretes zakóba szaladt bele…

Ahogy arra számítani lehetett, a két szakember még a szombati találkozót követően egy tolmács kíséretében átbeszélte a kialakult helyzetet, és egy hetet adtak önmaguknak arra, hogy lássák, mi változik azzal, ha a döntések előtt egyeztetik elképzeléseket.

„Beszéltem Nicola Fittával, és elmondtam neki, nem jó, hogy nem egyféle utasítást adunk a játékosoknak a kispadról – mondta Nagy Tibor. – Abbanmaradtunk, a szombati, Debrecen elleni mérkőzésig közösen vezetjük az edzéseket, közösen döntünk minden kérdésben. Nem tartok attól, hogy a Loki elleni meccsen nem működik majd ez a rendszer, ugyanis ha nem egyféleképpen látunk egy problémát, két-három perc alatt biztosan közös nevezőre tudunk jutni.”

A két tréner aztán Alessandro De Blasival, valamint Ofella Zoltán ügyvezetővel is egyeztette elképzeléseit. Annyi változás mindenesetre máris történt, hogy naponta kétszer csak a hét első felében edz az együttes – ismert, korábban mindennap két tréningen vettek részt a futballisták –, csütörtökön pihenőt kapnak, pénteken pedig frissítő edzéssel készülnek a DVSC elleni megmérettetésre.

„A Vácra érkező labdarúgók tehetségesek, azonban fiatalok, nem tudnak kellően kommunikálni, és idő kell a beilleszkedésükhöz – folytatta Nagy Tibor. – A két vereségetkövetően csökkentek az esélyeink a bentmaradásra, azonban fel nem adhatjuk a küzdelmet. A Rákóczi és a Honvéd ellen három-négy pontot terveztünk, egy sem lett belőle, éppen ezért sorozatos bravúrokra van szükség. A bajnokság végén szeretnénk közösen örülni a bentmaradásnak, azonban ha mégis búcsúzni kell, azt úgy tegyük, hogy reális esély legyen az azonnali viszszakerülésre.”