A címvédő Marc Coma bukott és kiesett

Vágólapra másolva!
2007.01.19. 14:40
A Dakar-rali 13. szakaszán a rajt után 57 kilométerrel bukott és így a verseny feladására kényszerült a spanyol Marc Coma, a motorosoknál címvédő és az összetettben idén is élen álló versenyző. A szakaszon győztes francia Despres így összetettben is az élre állt. Az autósoknál ismét Carlos Sainz nyert, Peterhansel öt perccel növelte előnyét összetettben Alphand előtt.

A spanyol pilótát KTM-je nyergében a Kayes és Tambacounda közötti, 458 km-es szakaszon a balszerencse üldözte, majd utol is érte.

Előbb eltévedt, majd olyan nagyot bukott, hogy nem tudta folytatni a küzdelmet.

A fejsérülést szenvedett Coma egyes források szerint elveszítette az eszméletét is, a verseny hivatalos honlapja azonban éppen ennek ellenkezőjéről számolt be.

Coma beszélt is csapata menedzserével, Jordi Avarons-szal, mielőtt a baleset helyszínre küldött mentőhelikopterrel beszállították volna a kórházba, ahol megfigyelésre bent is tartották.

Az összetettben élen álló Coma jókora előnyt szerzett riválisaival szemben a verseny hajrájára, tulajdonképpen biztonsági motorozással is meg tudta volna védeni címét.

Tegnap már ennek megfelelő taktikával végzett a 16. helyen, összetettben azonban 52:48 perces előnye a második helyen álló francia Despres előtt több mint megnyugtatónak tűnt számára. Mind a mai napig.

A motorosoknál különben a francia Despres nyerte a szakaszt, a dél-afrikai Classen és az amerikai Blais előtt. Az egyetlen, még versenyben lévő magyar motoros, Kátai Péter 3:33:56 órás idővel, a szakaszgyőztes mögött 33 perccel elmaradva a 28. helyen végzett.

Összetettben Despres állt az élre, előnye a második francia Casteu előtt 35:38, míg a harmadik Blais előtt 54:52 perc.

Autósoknál a tegnapihoz hasonlóan ismét a kétszeres rali-világbajnok spanyol Carlos Sainz ért be elsőként a szakaszon – idén már ötödik részsikerét könyvelhette el -, megelőzve a második Peterhanselt és a harmadik Millert.

A magyarok közül Szalay Balázsék értek be előbb, és bő nyolc perccel autóztak jobb időt, mint a Palik-Darázsi páros.

Az összetettben élen álló Peterhansel majd öt perccel tudta növelni előnyét a második helyezett Alphand előtt, amely azonban még így is csak 11:15 perc. ----
Fény és árnyék

Balázs Fecó gyönyörű dalt írt Simon Tibor emlékére. Ez a dal egy olyan CD-n jelent meg, amelyen jelenlegi és korábbi Fradi-játékosok énekelnek. A hanghordozó bevételét a Simon Gyermekfoci Alapítvány javára fordítják. Nemes gesztus, ráadásul a meccs elôtt a Fradi-tábor hatalmas transzparenssel emlékezett meg Simon Tiborról.

Ugyancsak Simon Tiborral kapcsolatos a meccs negatívuma is. A kezdés elôtt egyperces néma vigyázzállással tisztelegtek az egy éve meggyilkolt Simi emléke elôtt, ám az újpesti szurkolók gyalázkodó rigmusai megzavarták az emlékezést. Sôt, a viola tábor késôbb is többször szidta kórusban Simont.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik