Munkatársunktól
2006.10.27 01:19 Frissítve: 2011.08.10 00:03
online

Kiscsapatok ellen a nagyok

A szerdai Magyar Kupa-forduló után, csütörtökön kisorsolták a sorozat nyolcaddöntőinek párosításait az MLSZ-ben. Csupán a Vasas ellenfele nem ismert, hiszen a Karcag–Vác összecsapást november 1-jén játsszák. A továbbjutás innentől két mérkőzésen dől el. Az első meccseket november 8-án, a visszavágókat november 22-én rendezik.

Az egyik legérdekesebb találkozónak a Pápa és az Újpest párharca ígérkezik, ugyanis az előző idényben a Pápa megviccelte a bajnoki címre hajtó újpestieket (a Lombard FC 2–1-re nyert), s mint később kiderült, a végelszámolásnál nagyon hiányzott a Pápán elhullajtott három pont.

A sorsolás során összekerült az NB II Keleti és Nyugati csoportjának pillanatnyi listavezetője, vagyis a Ferencváros a Gyirmóttal találkozik majd.
Csütörtöki számunkból technikai hiba miatt kimaradt a Hévíz–Zalaegerszeg kupameccs tudósítása. Ezúton pótoljuk mulasztásunkat, olvasóinktól elnézést kérünk.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőinek párosítása

Lombard Pápa (NB II)–Újpest FC
Ferencváros (NB II)–Gyirmót (NB II)
FC Sopron–Diósgyőri VTK
Győri ETO FC–MTK Budapest
Dunaújváros (NB II)–DVSC-TEVA
ZTE FC–REAC
Budapest Honvéd–Kaposvári Rákóczi
A Vasas a Karcag–Dunakanyar-Vác mérkőzés győztesével találkozik
HÉVÍZ - ZTE 0–4 (0–2)
Zalaegerszeg, 1200 néző. Vezette: Pánczél (Behidek, Kis Z.)
HÉVÍZ: Radnai – Pásztor, Györe, Balog Cs., Kónya – Lajer, Kállai, Gunther (Kovács Zs., 77.) Fleischacker – Pogacsics M. (Simon T., 63.), Bene (Páli N., a szünetben)
Vezetőedző: Glázer Róbert
ZALAEGERSZEG: Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Máté – Nagy L. (Simonfalvi, a szünetben), Lendvai (Ludánszki, 56.), Ljubojevics (Koplárovics, a szünetben), Franciskovics – Ferenczi, Waltner
Vezetőedző: Simon Antal
Gólszerző: Máté (33.), Ferenczi (45.), Waltner (49.), Sebők V. (59.)
Kiállítva: Kónya (18., reklamálásért)
Jó: Györe, Kállai, Balogh Cs., ill. Máté, Koplárovics, Waltner

Mestermérleg
Glázer Róbert: – Megérdemelten
nyert a ZTE, ennek ellenére megdicsérem csapatomat, mert tíz emberrel hősiesen küzdött.
Simon Antal: – Ezen a meccsen kötelező volt a győzelem. A hévíziek nagy elszántsággal és fegyelmezett futballjukkal végig megnehezítették a dolgunkat.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!