SZ.N.T.online 2006.10.27 01:05 Frissítve: 2011.09.13 00:37

Bölöni Lászlót nem szerették

Bár a szezon előtt aranyéremre is esélyes csapatként jegyezték, tíz forduló után a tizenkilencedik, utolsó előtti helyen szerénykedik a francia bajnokságban az AS Monaco.

Bölöni László jókedve nem sokáig tartott a monacói csapat kispadján
Bölöni László jókedve nem sokáig tartott a monacói csapat kispadján

A patinás klub vezetősége a hét végi, Toulouse elleni mérkőzés után elköszönt a nyáron szerződtetett vezetőedzőtől, Bölöni Lászlótól (információink szerint a fizikai felkészítésért felelős Jámbor László sem folytatja a munkát a hercegség csapatánál).

A marosvásárhelyi születésű edző utódja eddigi segítője, Laurent Banide lett, de ő sem kezdett túl fényesen, hiszen a Ligakupa nyolcaddöntőjében, 0–0-s rendes játékidő után, tizenegyesekkel elvérzett a Monaco a másodosztályú Reims ellenében. Ráadásul kiváló cseh csatára, Jan Koller megsérült.

A francia sajtóban az egyik vezető téma volt a héten Bölöni menesztése. A L'Equipe-ben megjelent elemzés szerint az edző tartózkodó stílusa nem illeszkedett egy ilyen nagy múltú és népszerű klub légköréhez, nem jöttek be a taktikai kísérletei, és nem volt kifogástalan a viszonya a játékosaival. Ezt támasztják alá az elefántcsontparti válogatott középpályás, Yaya Touré szavai is, aki a L'Equipe-ben komoly kritikával illette korábbi mesterét.

„Úgy éreztem, hogy Bölöni Lászlóval nem mehet tovább a közös munka. Folyamatosan szemrehányásokat tett nekem, nem voltunk jó viszonyban. Többször előfordult, hogy a hátam mögött kritizált, ahelyett, hogy szemtől szemben mondta volna el a véleményét. Megkülönböztetést tett játékosai között, nem mért mindenkit egyenlő mércével. Engem például nem játszatott igazi posztomon, a védekező középpályás helyén. Az, hogy távozott, nagy megkönnyebbülés számomra” – mondta Yaya Touré.

Természetesen Bölöni Lászlót is megkerestük, hogy értékelje a Monacónál eltöltött négy hónapot, de ő elzárkózott a nyilatkozattól.