Nemzetisport.hu online 2006.10.26 01:44 Frissítve: 2010.10.28 02:39

„Van gól a lábamban”

Magyar főszereplője volt a kedd esti Watford–Hull City angol Ligakupa-mérkőzésnek: Priskin Tamás, a hazaiak 20 éves csatára a harmadik fordulóban megrendezett összecsapáson győztes gólt szerzett, amellyel bejuttatta együttesét a következő körbe.

Priskin Tamás gólt lôtt a Ligakupában ? könnyen a kezdôcsapatban találhatja magát a szombati bajnokin is
Priskin Tamás gólt lôtt a Ligakupában ? könnyen a kezdôcsapatban találhatja magát a szombati bajnokin is

– Gratulálunk a győztes góljához, idehaza most slágertéma: Priskin Tamás továbbjuttatta a Watfordot!
– Köszönöm az elismerést – mondta a háromszoros válogatott támadó. – Valójában nem volt nehéz dolgom. Remek kiugratást kaptam, és bár üldözött a védő, nem ért utol, én pedig bevezettem a labdát a tizenhatoson belülre és elpaszszoltam a kifutó kapus mellett.

West Ham: kocsmacsapat

Hatalmas változások történtek a West Ham Unitednél két hónap alatt: a nyáron még önbizalommal teli, az FA-kupa-döntőben a Liverpool ellen csak tizenegyesekkel alulmaradó, és az UEFA-kupára készülő klubból mára szerény, agyba-főbe vert egyesület lett. A „kalapácsosok” kedd este sorozatban nyolcadik vereségüket szenvedték el, Alan Pardew vezetőedző legénysége ezúttal a harmadosztályú Chesterfieldtől kapott ki 2–1-re a Ligakupában, és búcsúzott a sorozattól. A korábbi hét „zakót” öt bajnokin és két UEFA-kupa-találkozón (a Palermo ellenin) szenvedték el a londoniak, akik a klub 110 éves története során legutóbb 74 esztendeje, az 1932–1933-as idényben produkáltak hasonló negatív szériát.

„A mostani életem és pályafutásom legborzasztóbb időszaka. Elfogadhatatlan, ami velünk történik, de a felelősség nemcsak az enyém, a játékosoké vagy a vezetőké, hanem az egész klubé. Kiestünk ebből a sorozatból is, csakúgy, mint az európai kupából, a bajnokságban pedig az utolsó előtti helyen állunk. Nagy bajban vagyunk, de nem adom fel, harcolok, amíg engedik” – mondta Alan Pardew a chesterfieldi kiesést követően. A klub vezetősége egyelőre kitart az edző mellett, de Terry Brown elnök a meccs után berohant az öltözőbe, ordítozott, és „kocsmacsapatnak” nevezte a társaságot.
– Ezúttal a kezdőben kapott helyet. Tudja, hogy miért?
– Igazából nem. A legutóbbi, Charlton elleni bajnokin végig a kispadon ültem, így engem is meglepett az edző döntése. Főleg azért, mert egyetlen helyen változtatott Aidy Boothroyd mester az előző meccshez képest, Tommy Smith helyett engem állított be.

– Feldobta a lehetőség?
– Nagyon. Ezért is dupla öröm, hogy gólt lőttem, hátha a következő mérkőzésen is kezdő leszek...

– Egy gól és más semmi, vagy...
– Sajnos két másik helyzetet kihagytam. Az elsőnél kisodródtam, és éles szögből ballal lőttem, ám a kapus lábbal védett, a másodiknál pedig félig a kapunak háttal állva sarokkal próbálkoztam, de akkor sem jártam sikerrel. Úgyhogy voltak lehetőségeim, érzésem szerint nem ment rosszul a játék.

– Az angoloknál nem lehet túl sokat trükközni, ön pedig ezek szerint sarkalgatott… Milyen volt a mérkőzés?
– Óriási iram, rengeteg kemény párharc jellemezte a csatát. Angliában a kupasorozatoknak nagy hagyományai vannak, és ugyan ez „csak” Ligakupa-mérkőzés volt, nem az FA-kupa, de hatalmas volt a küzdelem.

– Ebben a szezonban ez volt a Watford második győzelme. Az előző sikert a Ligakupa második fordulójában tizenegyesekkel harcolta ki a csapat, gyanítom, most szétfeszítette az ünneplés az öltöző falát...
– Dehogyis… Nem volt különösebb ünneplés. Elvégre a bajnokságban még nyeretlenek vagyunk, nincs okunk pezsgőzni.

– Dicséretet kapott az edzőtől: Aidy Boothroyd a Watford hivatalos honlapján kiemelte az ön játékát.
– Ez is jólesik, mert ő külön senkit sem szokott kiemelni. A csapatot dicsérte, egyenként nem foglalkozott senkivel. A honlapunkat még nem néztem meg, de örülök, hogy elismerően írt rólam a mester.

– Szombaton a Tottenham együttesét fogadják a bajnokságban. Mit gondol, megint kezdő lesz?
– Nem tudom, csak reménykedem. Jó lenne játszani. Persze az sem baj, ha csere leszek, csak küldjön be a pályára az edzőnk, mert úgy tűnik, van gól a lábamban.

ANGOL LIGAKUPA, 3. FORDULÓ
Newcastle–Portsmouth 3–0
Milton Dons–Tottenham 0–5

A keddi eredmények:
Chesterfield (III. o.)–West Ham 2–1
Watford–Hull City (II. o.) 2–1
Everton–Luton (II. o.) 4–0
Leeds (II.)–Southend (II. o.) 1–3
Leicester (II. o.)–Aston Villa – hosszabbítás után 2–3
Notts County (IV. o.)–Southampton (II o..) 2–0
Port Vale (III. o.)–Norwich (II. o.) 0–0 – tizenegyesekkel 3–2
Sheffield United–Birmingham (II. o.) 2–4West Bromwich–Arsenal 0–2
Wycombe (IV. o.)–Doncaster (III. o.) 2–2 – tizenegyesekkel 5–4
A győztesek továbbjutottak.