Zombori Andrásonline 2006.10.25 00:47 Frissítve: 2011.03.18 00:04

A kis klub hatalmas tettei

Az NB II-es Kazincbarcikát búcsúztatta a Magyar Kupa előző körében a Berkenye, amely most egyedül képviseli a megyei bajnokságban szereplő csapatokat a 32 között. A csapat játékos-edzője a Vác korábbi gólerős játékosa, Füle Antal, s szerdán a REAC-ot fogadja az együttes.

Magyarország 19 megyéjében, valamint a Budapest-bajnokság első osztályában pillanatnyilag 332 „megye I-es” gárda szerepel, közülük egyedüliként a Nógrád megyei Berkenye mondhatja el magáról, hogy versenyben van még a Magyar Kupa 2006–2007-es sorozatában.

„Hogy idáig eljussunk, két NB III-as együttest, a Gyöngyöshalászt és a Gyöngyöst, valamint az NB II-es Kazincbarcikát kellett búcsúztatnunk a nálunk előkelőbb csapatok közül – mondta Füle Antal. – Az egész falu velünk örül, hogy élvonalbeli ellenfelet, a REAC-ot fogadhatjuk, és ez még akkor is igaz, ha tudjuk, nem mi vagyunk a szerdai párharc esélyesei. De ehhez már hozzászoktunk ebben a sorozatban...”

Alighanem sokan emlékeznek arra, hogy a kilencvenes évek elején, amikor Csank János irányította a Vácot – és többek között három Magyar Kupa-döntőt játszott a csapattal –, Füle Antal az együttes biztos pontjának, egyik leggólerősebb játékosának számított. Manapság, túl a negyvenen, azért is élvezi még a futballt, mert Berkenyén, a vácihoz hasonlóan, jó társaság jött össze.

„Az ötszázkilencvenkilenc lélekszámú kis sváb faluba azért jövök örömmel, mert itt éppen úgy működik a futball, ahogy ilyen szinten működnie kell – folytatta Füle Antal. – Aki tud, az labdával segít bennünket, vannak, akik munkahelyet adnak a játékosoknak, a győzelmi prémium pedig rendszerint egy vacsora a helyi panzióban. A költségvetésünk döntő hányadát a faluhoz ezer szállal kötődő autókereskedő, German József állja, de sokat segít az önkormányzat is, élén a polgármester asszonnyal, Schmidt Józsefnével. Rengeteget tesz a csapatért a korábbi edző, Bodonyi Béla, a klub elnöke, Schmidt László és a két mindenes, Ponicsán László meg Szegner József. És hogy mire lehetünk képesek a REAC ellen? Azt szeretném, ha mindenki kihozná magából a maximumot, bizonyítanánk a nézőinknek és saját magunknak is. Aztán, hogy ez mire lesz elegendő, azt majd úgyis az adott helyzet határozza meg.”