SZŰCS ANDRÁS
2006.10.24 00:47 Frissítve: 2011.11.18 00:03
online

Nagyágyúk és ágyúsok

Kezdenek kikristályosodni az erővonalak: a nagy négyes immár inkább csak nagy hármas. Ehhez annyi kellett, hogy a Chelsea szombaton győzzön, a Manchester United megnyerje a Liverpool elleni rangadót és az Arsenal tartsa a lépést.

Gary Neville átlépett Sami Hyypiän, miként az MU is a Liverpoolon
Gary Neville átlépett Sami Hyypiän, miként az MU is a Liverpoolon
Az Old Traffordon vasárnap ünnepély zajlott: egy sor őszülő halántékú egykori liverpooli rivális felsorakozott a manchesteri legenda, Sir Bobby Charlton debütálása 50. évfordulóját megünneplendő, és Paul Scholes is kapott egy ezüsttálcát 500. manchesteri mérkőzése alkalmából.

A találkozó már nem volt enynyire ünnepi: sokáig semmi, majd a félidő végén a manchesteri Ryan Giggs száguldott le az alapvonalig, középen jött Paul Scholes és habár elsőre José Manuel Reina óriásit mentett, másodszorra nem hibázott. A fordulás után sem változott a dolgok menete – harmatgyenge volt a Liverpool –, sőt egy kapu előtti tömegjelenet nyomán Rio Ferdinand ügyes csel után kipúpozta a jobb felsőt.

„Az első félidőben nem volt sok gondunk, aztán mégis kaptunk egy gólt. Olyan csapatok ellen, mint a United, ez mindig probléma. Nem hibáztatom a játékosaimat, keményen küzdöttek, de ha bajnok akarsz lenni, el kell kezdened mérkőzéseket nyerni” – mondta Rafa Benítez, a vesztes menedzsere, utalva arra, hogy a Pool eddigi öt idegenbeli bajnokiján mindössze egyetlen tizenegyesgólra volt képes, így pedig valóban nehéz.

„Miután kikaptunk az Arsenaltól, nem engedhettük meg, hogy még egy rangadót elbukjunk. Gondoltam rá, hogy Scholes gólt lőhet, szerintem így volt megírva a nagy könyvben. Egyelőre tesszük a dolgunkat, és néhány sérültünk is visszatér majd, úgyhogy nem hiába vagyunk bizakodóak” – mondta Sir Alex Ferguson, aki szerint még nem kell leírni a Liverpoolt.

Mindezek után az Arsenal produkált káprázatosat a Reading gyepén: Thierry Henry 58 másodperc múltán már fogadhatta a társak gratulációit, később értékesített egy büntetőt is, a kettő között Alekszandr Hleb és Robin van Persie lőtt egyet-egyet, Cesc Fábregas és Tomás Rosicky pedig fantasztikusan játszott, azaz az Arsenal vált a Chelsea és az MU melletti harmadik erővé – nem kérdés, hogy a Bolton lekerül majd a dobogóról.

„A többieknek szomorú lehet, de nagyon valószínű, hogy az Arsenal, a Chelsea és a Manchester United közül kerül majd ki a végső győztes. Az dönthet majd, ki meddig jut Európában” – jósolta az 57. születésnapját ünneplő Arséne Wenger menedzser.

A fővárosban a rossz passzban lévő londoniak csatája zajlott, amelyet a Tottenham nyert meg minimális különbséggel, de nem Mido gólja lesz e meccs legemlékezetesebb pillanata. Tudniillik a végig módszeresen aprított Jermaine Defoe úgy kívánt elégtételt venni, hogy megharapta a mellette a földön ülő Javier Mascherano karját...

Szavazás

Mi a véleménye az angol megvesztegetési-ügyről?

Írja be az itt látható számot!