CSILLAG PÉTER
2006.10.22 01:26 Frissítve: 2011.10.23 02:47
online

Farkas Balázs nevét skandálták a kijeviek

A mese tovább folytatódik: Farkas Balázs, a Dinamo Kijev 18 éves játékosa az ukrán sztárcsapat szombati, Sztal elleni 3–1-re megnyert bajnokiján harminc perc játéklehetőséget kapott. Úgy tűnik, a Nyíregyháza korábbi csatárának ennyi elég is volt a bizonyításra.

„Ne haragudjon, de hadd kezdjem rögtön a közepén – hadarta a telefonba a még mindig az események hatása alatt álló futballista. – Amikor pályára küldött az edző, éppen mi jöttünk szabadrúgással, és a kipattanót első labdaérintésemből rögtön kapura küldtem, a labda azonban sajnos az oldalhálóban kötött ki. Képzelje el, ha berúgtam volna! Azt hiszem, még most is csak szaladnának utánam. Ja, a lényeget még nem is mondtam: a harmadik találat előtt én adtam a passzt Klébernek. A jobbösszekötő helyén kiugrattak, átvettem a labdát, aztán betettem középre a brazilnak, aki körülbelül tizenöt méterről a jobb sarokba lőtt.”

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, miként fogadták az újoncot a csapattársak, a szurkolók, és legfőképpen arra, hogy mit szólt teljesítményéhez Anatolij Demjanenko vezetőedző.

„Csodálatos érzés volt, amikor az oldalvonal mellett vártam a cserét, és a mögöttem ülő szurkolók elkezdték a nevemet skandálni. A meccs után kimentünk pacsizni a lelátóhoz, és mindenki az én mezemet akarta, de én nem adtam – az az édesapámat illeti! Az öltözőben aztán mindenki gratulált, a csapattársak, az edző, de még az elnök is külön bejött megdicsérni. Persze utána rögtön telefonáltam a szüleimnek és a barátnőmnek, hogy elmeséljem nekik a történteket. Egy dolog azonban nagyon bánt: az a nyavalyás oldalháló.”