Nemzetisport.hu online 2006.10.21 02:20 Frissítve: 2011.11.17 23:46

Ifjonc a kijevi nagyok között

Ami mostanában Farkas Balázszsal, a Nyíregyháza korábbi támadójával történik, szinte meseszerű. A tizennyolc éves támadónak néhány hete még csapata sem volt, egy utánpótlástornán azonban felfigyeltek rá a Dinamo Kijev illetékesei, s a csatár a Dinamo Kijev–Sztal ukrán bajnoki mérkőzést a hazaiak kispadjáról kíséri figyelemmel, bevetésre készen.

S hogy miként jutott a Dinamo felnőttcsapatáig a Demecserről származó játékos?

„Eredetileg úgy volt, már csütörtökön hazautazom Magyarországra, hogy csatlakozzam az U19-es válogatott Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretéhez – mondta Farkas Balázs. – Aztán jött egy hívás Igor Szurkisztól, a Kijev elnökétől, hogy maradjak, mert megnézne a tartalékgárda bajnokiján. A meccset három nullára megnyertük, én szereztem az első gólt.”

A teljesítményt az elnök meggyőzőnek találta.
„A második félidő tizedik percében kihívott az oldalvonalhoz Szabó József, a klub második embere: nagy gond lenne-e, ha maradnék még egy napot? Fogalmam sem volt, miről lehet szó, később derült ki, hogy helyet kaptam a felnőttcsapat másnapi bajnokiján a tizennyolcas keretben. A nagyokkal megnéztünk egy húszperces filmet ellenfelünkről, és ekkor dőlt el az is, hogy a tizennyolcas mez lesz az enyém.”

Farkas Balázs a szombati bajnokin tehát ott lesz a kelet-európai óriásklub sztárjai között. Ez pedig nem kis dolog, főleg ha tudjuk, hogy ebbe a keretbe nem fér be több ismert játékos mellett a lett válogatott sztárja, Maris Verpakovskis sem.