Nemzetisport.hu online 2006.10.17 00:04 Frissítve: 2011.08.17 00:08

A sztár soha nem lehet csere!

Dráma Európa futballpályáin! Spanyolország a Getafe sikerétől volt hangos, mivel a madridi kiscsapat legyőzte a városi nagyágyút, a Real Madridot, az olasz élvonalban az eddig szárnyaló Romát és Palermót is megtréfálták, a Premiershipben pedig a Chelsea mérkőzésén először Petr Cech kapust, majd az őt váltó Carlo Cudicinit is hordágyon kellett levinni a pályáról...

Nem jött be Fabio Capello taktikája: a Real Madrid vezetőedzője a kispadra ültette Raúlt, Robinhót és Ronaldót is a Getafe elleni öszszecsapáson, s bár állítja, nem pihentetés céljából hagyta ki a sztárokat a kezdőcsapatból, a mérkőzés során mindhármukat pályára küldte – mint kiderült, későn... A Getafe – Bernd Schuster vezetőedző, a korábbi német Real-sztár vezényletével – úgy tartotta otthon a három pontot, hogy győzelme egy percig sem forgott veszélyben, sőt a Real Madrid játékosai nem elég, hogy tragikusan futballoztak, viselkedésük is botrányos volt: Ronaldót a hajrában kiállította a játékvezető, mert megkérdőjelezte a bíró hozzáértését.

Olaszországban az Internazionale volt a forduló győztese, miután a milánóiakat üldöző Roma váratlan vereséget szenvedett a még mindig „mínuszban” álló Regginától, s a Palermo is kikapott.

Petr Cech kis híján tragikus balesetet szenvedett a hét végén: a Chelsea kapusa a Reading ellen megnyert mérkőzés 20. másodpercében ütközött Stephen Hunttal, és koponyatörést szenvedett, ám az őt váltó Carlo Cudicini sem fejezte be a mecscset – az olasz egy összecsapás végén Ibrahima Sionkóval „találkozott”, s vesztette el az eszméletét.

A hét embere: El-Hadji Diouf

A szenegáli válogatott futballistától sokat vártak Angliában: a támadót a Liverpool szerződtette a 2002-es világbajnokságot követően, miután mind klubcsapatában, a Lensben, mind pedig a nemzeti együttesben remek évet produkált. Új egyesületében azonban nem találta a helyét, s mivel többször összetűzésbe került edzőjével, játékostársaival, valamint a szurkolókkal, távozott, és a 2005–2006-os szezont már a Bolton Wanderers csapatában kezdte. Ám a Reebook-stadion közönsége sem zárta a szívébe: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Diouf felkerült a Premiership 10 legjobban utált játékosának listájára, s saját szurkolói is úgy jellemzik: „sportszerűtlen idióta”. A Newcastle ellen szerzett két gólja viszont némiképpen csillapította a Bolton-drukkerek iránta megnyilvánuló ellenszenvét.

A hét magyarja: Hajnal Tamás

Lothar Matthäusnál alapember volt a válogatottban, Bozsik Péter szövetségi kapitány viszont nem számít Hajnal Tamásra. A német másodosztályú Kaiserslautern középpályása pedig hétről hétre jól futballozik: ezúttal két gólpasszt is adott a Erzgebirge Aue ellen 4–0-ra megnyert találkozón.

A hét érdekessége:
A Reading ellen néhány percig a válogatott védő, John Terry őrizte0 a Chelsea kapuját... Azért húzott kapuskesztyűt, mert a találkozón előbb Petr Cech, majd a helyette beküldött Carlo Cudicini is megsérült.