Misur Tamásonline 2006.10.16 00:36 Frissítve: 2012.01.23 02:58

Chinaglia és a „magyar vonal”

Az egykori klasszis, Giorgo Chinaglia ártatlannak érzi magát
Getty Images
Az egykori klasszis, Giorgo Chinaglia ártatlannak érzi magát

Egyre csúnyább az ügy, amelybe Giorgio Chinaglia, a Lazio és az olasz válogatott egykori középcsatára, a római klub volt elnöke belekeveredett. Amint a Nemzeti Sport már jelentette, a kékekkel 1974-ben bajnoki címet szerző „Long John” és másik nyolc személy ellen elfogatóparancsot adott ki az olasz rendőrség és a pénzügyőrség, s miután hetüket szinte azonnal elfogták, már csak ketten vannak szökésben: az Egyesült Államokban tartózkodó Chinaglia és a magyar származású Szilvás Zoltán, őket többféle bűncselekménnyel vádolják.

A korábbi vádpontok (rémhírterjesztés és zsarolás) mellé bekerült a súlyos testi sértés kísérlete is, miután – állítólag Chinaglia „felkérésére” (?), utasítására (?) – Lazio-ultrák egy csoportja megtámadta Claudio Lotitót, a kékek elnökét, és levélben megfenyegették a feleségét. (Annak idején, több hónappal ezelőtt, lapunk is részletesen beszámolt róla, hogy Chinaglia egy rejtélyes magyar befektetőcsoport élén akarta megvásárolni a Laziót, ám a szóba hozott gyógyszeripari vállalat és a bankok is tagadták, hogy érdekelné őket a római klub.)

„Számomra teljesen érthetetlen, ami most történt – jelentette ki az egykor a Cosmosban is futballozó, ma New Yorkban élő Chinaglia. – Lotito elnök úr sajnos nem volt hajlandó leülni a magyar befektetőkkel, amit szomorúan tudomásul vettem, mert a Lazio szurkolói mást érdemelnek. Nem tartom magam bűnösnek, nyugodtan várom a fejleményeket.”