CSILLAG PÉTER
2006.10.16 00:54 Frissítve: 2010.10.28 02:39
online

A Barca most visszavágott!

Barcelonában mindenki úgy beszélt a Sevilla elleni rangadóról, mint a két hónappal ezelőtti európai Szuperkupa-döntő visszavágójáról. A reváns összejött: a Barca ezúttal esélyt sem hagyott ellenfelének.

Ronaldinho megint világsztárhoz méltóan játszott és két gólt lôtt, nem úgy, mint a Szuperkupa- mérkôzésen augusztusban
Reuters
Ronaldinho megint világsztárhoz méltóan játszott és két gólt lôtt, nem úgy, mint a Szuperkupa- mérkôzésen augusztusban

A Barcelona játékosai már az ősi rivális Real Madrid szombati vereségének tudatában léptek pályára, így pontosan tudták: ha győznek, öt pontra növelik a két gárda közti különbséget, ami már kellő önbizalmat adhat nekik a jövő heti Real–Barcelona szuperrangadó előtt. Frank Rijkaardnak a csapat összeállításánál ugyanakkor fél szemmel már a szerdai, Chelsea elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre is figyelnie kellett, éppen ezért Carles Puyolt és Giovanni van Bronckhorstot nem is nevezte a találkozóra.

A páros hiánya azonban nem érződött a Barcelona játékán, s a mérkőzés elején is inkább a katalánok előtt adódtak lehetőségek. A legnagyobb a 28. percben, amikor Julien Escudé szabálytalansága nyomán tizenegyeshez jutott a Barca, amelyet az utóbbi időben kissé formán kívüli Ronaldinho értékesített. Úgy tűnt, ezzel meg is jött a brazil sztár önbizalma, ugyanis bő tíz perccel később, közvetlenül a Sevilla egyenlítő gólja után gyönyörű emeléssel szerzett ismét vezetést csapatának.

Azt már ekkor lehetett látni, hogy az augusztusi forgatókönyv ezen az estén nem valósulhat meg, és ezt megérezték a sevillai kispadon is: Juande Ramos, a vendégek edzője egyre többször kritizálta a játékvezetőt, aki a 67. percben megelégelte az ócsárlást, és a lelátóra küldte az ideges szakembert.

Az edzőjüktől megfosztott sevillaiak mindinkább elvesztették lábuk alól a talajt, és hátrányuk a 81. percben, Lionel Messi révén már kétgólosra nőtt, és meg is maradt a lefújásig. A 83. percben igencsak pikáns csere történt: az utolsó percekre az a Javier Saviola foglalta el Ronaldinho helyét, aki az előző időnyben még a Sevilla szekerét tolta – egészen az UEFA-kupa-győzelemig.

NS-szakértő: Schuster és a Real

„A Real Madrid veresége kétségtelenül nagy meglepetés, de ne felejtsük el, hogy a Getafe hazai pályán az utóbbi három meccséből kettőt megnyert, egyszer döntetlenre végzett fővárosi riválisa ellen. És az is fontos, hogy Bernd Schuster, a Getafe edzője számára különös jelentőségű volt ez a találkozó, hiszen korábban ő maga is szerepelt a Real Madridban. Szerintem egyébként a német a Real edzője akar lenni, erre következtetek abból a nyilatkozatából is, amelyben arról beszélt, ő mit csinálna másként az együttesnél. Ami a sztárok gyengélkedését illeti: úgy vélem, egyértelműen annak tudható be, hogy nincsenek hozzászokva a Fabio Capello által vezényelt kemény munkához. Biztos vagyok benne, hogy Ronaldo is ezért sokallt be a végén.”

Szendrei József, a Cádiz korábbi kapusa