CS. P.online 2006.10.15 02:29 Frissítve: 2011.05.14 00:04

Milan: a negyedik döntetlen

Paolo Maldini nem mai gyerek, eltöltött már huszonkét szezont a Serie A-ban, úgy tűnik azonban, étvágya nem csökken, ha futballról van szó.

Paolo Maldini: tovább, tovább?
Paolo Maldini: tovább, tovább?
Habár 2007 júniusában lejár a szerződése a Milannál, legutóbbi nyilatkozata szerint egyáltalán nem biztos, hogy ez az időpont egyben pályafutása végét is jelenti. A 38 éves védő még nem érzi magát öregnek, folytatná jövőre is – abban az esetben, ha rendszeres játéklehetőséghez jut. Célja egyébként az ezredik tétmeccs elérése, ehhez pedig még pontosan harminchét alkalommal kell pályára lépnie.

A szombat esti, Sampdoria elleni találkozót azonban valószínűleg nem fogja élete legemlékezetesebbjei között emlegetni a játékos, még akkor sem, ha a milánói csapat legutóbbi mérkőzéseken mutatott gyengébb teljesítménye elsősorban nem a védelem számlájára írható. A három egymást követő gól nélküli döntetlen – a Livorno és a Siena elleni bajnokik között a lille-i BL-meccsen is 0–0-ra végzett a gárda – után Genovában Emiliano Bonazzoli gólja után már a vereség szele is meglegyintette a piros-feketéket, Kaha Kaladze (kezezést követő) találata azonban végül meghozta az egyenlítést. A Milan így négy ponttal a tabella 12. helyén várhatja a folytatást (mint ismeretes, Paolo Maldiniék 8 pont levonással kezdték a bajnoki idényt).