VOLESZÁK GÁBOR
2006.10.15 02:56 Frissítve: 2011.08.14 00:12
online

Elveszett a Bayern ellen a berliniek veretlensége

Felix Magath addig gondolkodott, amíg rájött a Hertha elleni nyerő taktikára, így a Bayern megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a szombati rangadón. Ezzel oda Dárdai Pálék bajnoki veretlensége, a fővárosiakra huszonkilenc év óta jellemző pocsék müncheni szereplés pedig továbbra is tart.

Dárdai Pál (8) sem tudott segíteni Lukas Podolski lövésénél, ez volt a Bayern München negyedik gólja
Dárdai Pál (8) sem tudott segíteni Lukas Podolski lövésénél, ez volt a Bayern München negyedik gólja

Pénteken sokan azon tanakodtak, hogy a Hertha elleni rangadón Felix Magath a négy csatárából melyik kettőnek ad lehetőséget a kezdőcsapatban. Szombaton viszont kiderült, hogy a Bayern szakvezetője meglepő lépésre szánta el magát, ugyanis duó helyett a Lukas Podolski, Roy Makaay, Claudio Pizarro triónak szavazott bizalmat. A három játékos aztán bizonyította az edző döntésének helyességét, mindannyian betaláltak a berliniek kapujába, ami többek között azt jelenti, hogy végre a német válogatottban hét közben duplázó Lukas Podolski is megszerezte első bajnoki találatát a bajor gárda mezében. Ettől persze még legközelebb újból a kispadon találhatja magát…

„Szétzilálták a védelmünket azzal, hogy folyamatosan változtatták helyüket a Bayern csatárai, pedig alaposan felkészültünk erre – mondta a találkozó után sajnálkozva Dárdai Pál, a Hertha légiósa, akinek játékára a 4–2-es vereség ellenére sem lehetett panasz (lásd az ő és Andreas Ottl teljesítményéről készült statisztikánkat).

A mérkőzés előtt Dárdai Pál abban reménykedett, hogy a Bayern az eddigi ligaszereplése után nem ellenük kezdi el kiköszörülni a csorbát. Válogatott középpályásunk végül csalódottan zárta a müncheni meccset, hiszen a Hertha elveszítette veretlenségét: „Jobbak voltak a hazaiak, az első félidőben még több gólt is rúghattak volna.”

Szünet után mégis úgy tűnt: meglepetést is szerezhetnek a lassan magukhoz térő fővárosiak a biztos előnyük tudatában elkényelmesedő müncheniek ellen.
„Három nulla után kétszer is betaláltunk, de a döntetlen már óriási bravúr lett volna, mert mindvégig hiányzott belőlünk a kreativitás – utalt Dárdai arra, hogy jó lett volna, ha a sérüléséből lassan felépülő, ám a játékot még nem megkockáztató török Yildiray Bastürk is ott van a pályán, majd hozzátette: – Amikor az élen álltunk, többen talán túlzottan elbízták magukat, de be kell látni, fiatal együttesünknek még van mit tanulnia.”

A hetedik helyre visszacsúszó Hertha tagjai ezért aztán nem bánkódnak sokáig, hanem már az előttük álló feladatokra koncentrálnak. Apró szépséghiba: csak a következő idényben lesz újból lehetőségük a huszonkilenc év óta tartó müncheni nyeretlenségükön változtatni…

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!