Misur Tamásonline 2006.10.14 02:29 Frissítve: 2011.06.30 00:06

Roberto Mancini fogadkozik

Az Eb-selejtezők miatti kéthetes szünetet követően a 6. fordulóval folytatódik az olasz bajnokság. Az éllovasok közül a Roma Reggio Calabriába látogat, míg a Palermo az Atalantát, az Inter pedig a Cataniát fogadja.

Roberto Mancini elmerengett saját jövôjén és a hogyan továbbon
Roberto Mancini elmerengett saját jövôjén és a hogyan továbbon
A római „farkasokra” nehéz meccs vár Reggio Calabriában, ugyanis a fővárosi gárdát elképesztő sérüléshullám sújtja: Luciano Spalletti edző nem számíthat Philippe Mexésre, Christian Panuccira, Rodrigo Taddeire, Alberto Aquilanira, Stefano Okaka Chukára, Mirko Vucsinicsre és Vincenzo Montellára sem, azaz mindhárom csapatrésze igen tartalékos lesz.

„Azt hittem, hogy a kéthetes szünet alatt mindenki felépül, de sajnos nem így történt, sőt. Nagyon kemény mérkőzésre számítok” – mondta Spalletti, aki pontosan tudja, hogy a Reggina sérültek nélkül, egész héten zárt kapus edzésekkel (!) készült az éllovas fogadására.

Roberto Mancini, az Inter edzője is nehéz mérkőzésre és még nehezebb idényre számít, erről vallott legalábbis a La Gazzetta dello Sportban: „Ha ebben az évadban semmit sem nyerek, akkor elhagyom az Intert, lemondok, mert túlságosan erős ez a csapat ahhoz, hogy sehol se győzzön. Ugyanakkor remélem, hogy menet közben nem mondanak fel nekem, mert ha júniusig itt dolgozhatok, akkor az egyik nagy sorozatot, a bajnokságot vagy a Bajnokok Ligáját megnyerjük.” A Catania ellen Roberto Mancini nem számíthat a sérült Esteban Cambiassóra és az eltiltott Patrick Vieirára, Olivier Dacourt és Fabio Grosso viszont felépülhet vasárnapra.

Az Interrel kapcsolatos további hír, hogy a Telekom-botrány miatt nyolc parlamenti képviselő azt indítványozta Giovanna Melandri sportminiszter asszonynak, hogy erkölcsi okokból vegyék vissza a kék-fekete klubtól a nekik ítélt 2006-os bajnoki címet.

A fordulóból izgalmasnak ígérkezik még a Palermo–Atalanta és a Sampdoria–Milan találkozó is, utóbbin a vendégcsapatból hiányozhat Andrea Pirlo és Alberto Gilardino is.