Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.07 22:15 Frissítve: 2010.12.16 00:09

Kínos pofon a spanyoloknak

Az Észak-Írország elleni vereség után Svédország ellen is alulmaradt a spanyol labdarúgó-válogatott. Luis Aragonés együttese 2-0-ra kapott ki, a gólokat Elmander és Allbäck szerezte.


Sokan kritizálták a találkozó előtt Luis Aragonés kapitány válogatási elveit, miszerint kihagyta Raúlt, Joaquínt és Morientest is a bővebb keretből. A veterán szakember már hosszabb ideje a támadások kereszttüzében állt, egy Svédország elleni siker azonban őt igazolhatta volna.

Az első tíz perc eseménytelensége után Marcus Allbäck ugratta ki Johan Elmandert és a támadó a tizenhatos jobb oldaláról a hosszú sarokba tekert. Elmandernek egyébként ez volt a nyolcadik gólja a nemzeti tizenegyben.

Gyorsan próbáltak válaszolni a vendégek a kapott gólra, Sergio Ramos jó lövéssel próbálkozott, de az kevéssel elkerülte kaput.

Húsz perc elteltével mindkét csapat előtt adódott lehetőség, de előbb Villa nagy helyzete után hárított Shaaban, majd a második oldalon Alexandersson tesztelte Casillast.

A 29. percben a szerencse mentette meg a spanyolokat, attól hogy megkapják a második góljukat, de Elmander 20 méteres lövése a keresztlécen csattant.

A második játékrészt helyzettel kezdte a spanyol válogatott, Angulo remek lövése centiméterekkel kerülte el a kaput, majd Fernando Torres előtt adódott két lehetőség, de az Atlético Madrid klasszisa egyikkel sem tudott élni.

Luis Aragonés már az 59. percben elvégezte harmadik cseréjét, abban reménykedve, hogy Iniesta, Luis Garcia, valamint az újonc Puerta beállítása változást hoz a csapat játékában.

A spanyol együttes némileg mezőnyfölénybe is került, helyzetekig is eljutott, de Shaaban kapuját továbbra sem lehetett bevenni.

A 82. percben a spanyolok büntetőt reklamáltak Nilsson és Puerta ütközése után, ennek ellenére az ő kapujukba került a labda nem sokkal később: Wilhelmsson beadása után Allbäck talált a vendégek hálójába.

Luis Aragonés gárdája egymás után a második meccsét vesztette el sorozatban - mindkettőt idegenben -, és várhatóan még a korábbinál is erősebbek lesznek a szövetségi kapitány távozását követelő hangok…