Somogyi Zsolt, Vajda Györgyonline 2006.10.07 00:37 Frissítve: 2010.12.16 00:09

Gond nélkül nyert a Fradi

Enyhén azért megizzasztotta a Karcag az Üllői úton a Ferencvárost. A hazaiak győzelme azonban egy pillanatig sem forgott veszélyben a kilencedik forduló nyitó meccsén.

Nem lehetett tartani Lipcsei Pétert, a Fradi csapatkapitánya remek labdákkal szolgálta ki társait
Czagány Balázs
Nem lehetett tartani Lipcsei Pétert, a Fradi csapatkapitánya remek labdákkal szolgálta ki társait

A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Győzött a Fradi, de Bartha László szomorú volt: a játékosnak feltörték az autóját. A középpályás mindenesetre becsülettel hajtott a Karcag ellen, annak ellenére is, hogy Sándor István igencsak megszervezte csapata védekezését. A Ferencváros nemigen tudott mit kezdeni a szervezetten védekező ellenféllel, sőt Bogdány Csaba egy gyors kontra végén ziccerbe került. A helyzet kimaradt, és nem sokkal később a labdát jól fedező Tököli Attila tizenegyest harcolt ki a Fradinak.

A zöld-fehér színekért lelkesedők az előny tudatában mindennek örültek: az új hangosításnak, a szünetben futballozó kölyökcsapatoknak (némelyik kissrácnak a térdéig ért a labda). Az is mosolyt csalt az arcokra, hogy hamarosan új eredményjelző tábla segíti majd a nézők jobb kiszolgálását, míg a Gyáli út felőli bódésor helyett új VIP-bokszokat alakítanak ki. Úgy tűnik, a másodosztályú kényszer közepette szebb világ köszönthet a csapatra...

Ráadásul a nagy közönségsikert arató kölyök focisták lelkesedéséből valami átragadt a profikra, ugyanis a ferencvárosiak sokkal lendületesebben, nagyobb kedvvel kezdték el a második félidőt, legalábbis ahhoz képest, ahogyan az elsőt befejezték. A két szélsőhátvéd, Bognár Zsolt és Balog Zoltán is szinte minden támadásnál fellépett a középpályások vonalába, néha még előrébb is, sőt sokszor a belső védők, Tímár Krisztián és Dragóner Attila is bátran megindultak a labdával. Ennek az lett a következménye, hogy az FTC a korábbinál kisebb területre szűkítette a karcagiak futballját. A letámadás sikeres volt, a vendégek képtelenek voltak kibontakozni, vagy legalább átvinni a labdát a felezővonalon.

Nem volt tehát meglepő, hogy a Fradi újabb gólt szerzett, ám később kiderült, hogy ennek fékezőereje volt. A kezdeti lendület alábbhagyott, s bár a hazai csapat uralta a játékot, már alig-alig volt izgalom. Pedig lehetett volna, hiszen például Tököli Attila rengetegszer mutatta magát, többször is remek ütemben indult be a védők között, és legalább tízszer ziccerbe kerülhetett volna, ha megfelelő ütemben kapja a labdát. De rosszkor kapta, ennek ellenére a Ferencváros gond nélkül megszerezte a győzelmet.

Mestermérleg
Gellei Imre, a Ferencváros vezetőedzője: - Játszottunk már jobban is, ám szívós, erőszakos Karcag volt az ellenfelünk. Természetesen a támadófutballt erőltettük, és megérdemelten nyertünk két gól különbséggel.
Sándor István, a Karcag vezetőedzője: - Hálát adok az égnek, hogy ilyen történelmi meccsen a Ferencváros vendégei lehettünk. Úgy gondolom, nem vallottunk szégyent, és ha jobban koncentrálunk, két helyzetünkből is gólt szerezhettünk volna.

A játékvezető értékelése
Pánczél Krisztián (9): a fiatal bíró jól és következetesen vezette a találkozót.

Bizonyítvány
Kemenes Szabolcsnak csupán kétszer akadt védenivalója. A védelem közepén játszó Dragóner Attila és Tímár Krisztián játszott jól, utóbbi, látványos gólja miatt, megérdemli a meccs legjobbja címet is. A középpályán Lipcsei Péter jól mozgatta a csapatot, a fiatalok, Laczkó Zsolt, Deme Imre és Bartha László keveset tettek hozzá a Fradi játékához. Tököli Attila nem kapott pontos labdákat. A Karcagban Banó Sándor megilletődöttség nélkül védett, míg a védelemben Mitasz Tamás és Kocsis Miklós is átlagon felüli teljesítményt nyújtott. Az egyetlen csatár, Bogdány Csaba elveszett az erős ferencvárosi védők között.
2017.10.19 10:38:00

Archiv cikkek nemzetisport.hu

2017.08.30 12:12:52

Archiv cikkek nemzetisport.hu

2017.08.15 13:09:00

Archiv cikkek nemzetisport.hu

2017.07.20 23:18:29

Archiv cikkek nemzetisport.hu

2017.07.13 12:07:58

Archiv cikkek nemzetisport.hu