V. G.online 2006.09.28 01:10 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Magyar matematika az UEFA-kupában

Egyre kiélezettebb a harc az UEFA-kupában: az első fordulóból már a csoportkörbe vezet az út. Tudják ezt azok a magyar játékosok is, akik külföldi klubcsapataik révén még érintettek a küzdelmekben.

Dárdai Pálnak és társainak ôrült nehéz dolga lesz Dániában, miután az elsô meccsen csak döntetlenre voltak képesek Berlinben
Dárdai Pálnak és társainak ôrült nehéz dolga lesz Dániában, miután az elsô meccsen csak döntetlenre voltak képesek Berlinben
A vártnál sokkal nehezebb feladat vár Dániában Dárdai Pálra és együttesére, a Herthára. Ennek legfőbb oka, hogy a berliniek két hete, hazai pályán csupán egy soványka 2–2-es döntetlent tudtak elérni a dán Odense ellen.

„Rossz napot fogott ki az egész csapat, és vendégeink ezt könyörtelenül kihasználták” – összegezte az első mérkőzés tanulságait Dárdai Pál, aki sérülése miatt nem léphetett akkor pályára.

A magyar középpályás most egészséges, így nem csak a lelátóról szoríthat társainak. Egyébiránt rá is fér a biztatás a Herthára, ugyanis a csapatnak keményen meg kell küzdenie a sikerért. „Igazán sajnáljuk, hogy nem tudtunk odahaza győzni, de nem érdemes ezen rágódnunk, nyernünk kell a dánok ellen – szögezte le a légiós. – Persze számolgattunk, hogy a győzelmen kívül milyen eredmény lenne még számunkra kedvező. Az egy egyes döntetlen nem elég, kettő kettő esetén pedig hosszabbítás lenne, amit szeretnénk elkerülni. A három három már jó nekünk, de el lennék keseredve, ha ennyi idegenben rúgott góllal sem lenne biztos a továbbjutásunk.”

A berliniek helyzetét tovább nehezíti, hogy többen is kidőltek a sorból. „A legutóbbi bajnokinkon nagyon megéreztük a török Yildiray Bastürk és a brazil Gilberto hiányát – sajnálkozott Dárdai Pál. – Ők ezúttal sem léphetnek pályára, ráadásul Marko Pantelic, Kevin-Prince Boateng és Dick van Burick is sérüléssel bajlódik, az ő játékuk kérdéses.”

Mindez azért lehet aggasztó, mert a továbbjutáshoz gólt, gólokat kellene szereznie a Herthának, és éppen a támadáshoz leginkább értő játékosok szereplése bizonytalan. „Szerda este alszunk egy jót, aztán másnap kimegyünk a pályára, és addig csúszunk-mászunk, amíg nem győzünk” – adta meg végül a biztos siker receptjét Dárdai Pál.