CSILLAG PÉTER
2006.09.17 02:34 Frissítve: 2010.12.20 00:07
online

A Juve megint szenvedett

A tavalyi formájától még mindig rendkívül messze áll a Juventus: a második ligában vitézkedő csapat szombaton a múlt heti – vereséggel felérő – döntetlen után a Vicenza elleni találkozón is közel állt ahhoz, hogy pontokat veszítsen, végül azonban, ha nehezen is, de 2–1-es győzelmével teljesítette a kötelező feladatot. Pedig a zebramezes csapat számára külön motivációt jelentett, hogy most szerepelt először a felújított torinói Stadio Olimpicóban.

Alessandro Del Piero szabadrúgásból volt eredményes a Vicenza ellen
Alessandro Del Piero szabadrúgásból volt eredményes a Vicenza ellen
Az első Serie B-s bajnokiján pályára lépő David Trezeguet még a szünet előtt megszerezte a vezetést a hazaiaknak, az előnyt pedig Alessandro Del Piero szabadrúgásgóljával az 53. percben még növelte is a Juventus. Ekkor azonban előjött a „szokásos” rövidzárlat a torinóiaknál, és csakúgy, mint egy héttel ezelőtt, ismét izgalmassá tették maguknak a találkozó végét, a Vicenza részéről azonban csak a szépítésre futotta.

A szombaton rendezett két Serie A-s bajnoki közül az esti, Inter–Sampdoria állt az érdeklődés középpontjában, már csak azért is, mert a Sportingtól elszenvedett kínos BL-vereség után ezen a találkozón bizonyíthatták volna a kék-feketék, hogy a keddi baki csak véletlen kisiklás volt. A milánói mérkőzésen aztán – a várakozásoknak megfelelően – az Inter játszott fölényben, a helyzetek azonban rendre kimaradtak. Sőt a 48. percben Ivan Córdoba szabálytalansága nyomán a Sampdoria tizenegyeshez jutott, amelyet a sértett, Francesco Flachi értékesített.

A második félidőben elkeseredetten rohamozott az Inter, és bár sokáig úgy tűnt, nem sikerül az egyenlítés, Massimo Bonanni 79. percben esett öngóljával azonban 1–1-re módosult az állás, amely az őrületes Inter-hajrá ellenére már nem is változott.