BORBOLA BENCE
2006.09.16 00:59 Frissítve: 2010.10.28 02:39
online

„Harapnunk, harcolnunk kell!”

Kedvezőtlen pozícióból várja az UEFA-kupa első fordulójának visszavágóját Bodnár László csapata: a Red Bull Salzburg 2–2-es döntetlent játszott az angol Blackburn Rovers ellen a Bullen Arenában, és csupán az utolsó percben egyenlített ki.

Bodnár Lászlót (balra) meglepte az angol csapat magabiztos játéka
EPA
Bodnár Lászlót (balra) meglepte az angol csapat magabiztos játéka
– A mérkőzés előtt azt mondta, csaknem biztos benne, hogy hazai pályán legyőzik a Blackburnt. Nem sikerült…
– Pedig jól kezdődött számunkra a találkozó, mi irányítottuk a játékot, és a vezetést is megszereztük – mondta Bodnár László. – Akkor úgy éreztem, nem lehet gond, rúgunk még egy gólt, és elegendő előnnyel utazhatunk a viszszavágóra, ám nem így alakult. A Blackburn egyenlített, és ettől teljesen leblokkoltunk. Az angolok – akármilyen meglepő – a legutóbbi ellenfelünknél, a Valenciánál is jobban játszottak.

– Az első félidőben a világítás meghibásodása miatt hat percig sötétség borult a stadionra. Ez mennyire zavarta meg önöket?
– Nem jött jókor. Az eredmény ekkor még nulla nulla volt, viszont lendületesen rohamoztunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, a kényszerszünet miatt hat percig csak bóklásztunk a sötétségben.

– Nagyon bosszús volt a mérkőzés után?
– Az eredmény miatt természetesen ideges voltam. A mérkőzés összképét tekintve azonban a Blackburn rászolgált a döntetlenre, annak ellenére, hogy az utolsó tíz percben könnyen megfordíthattuk volna az eredményt.

– Giovanni Trapattoni segítője, Lothar Matthäus a mérkőzés után a bekapott potya gól miatt dühöngött.
– Kapusunk, Timo Ochs valóban nagyot hibázott, hiszen egy szabadrúgást követően csúnyán kipattant a melléről a labda. Ráadásul lemaradtak a védőink, így a vendégek játékosa könnyedén rúghatta a kapunkba a labdát. Valóban elkerülhető gól volt, Lothar Matthäus okkal dühöngött.

– Önnek hogy ment a játék?
– A jobb oldalon a legtöbbet Morten Gamst Pedersennel találtam magam szemben, akit a magyar válogatott norvégok elleni Európa-bajnoki selejtezőjén Fehér Csabának kellett őriznie. Most már tudom, Csabinak nem lehetett könnyű dolga. A norvég remek futballista, ballal szinte mindent meg tud csinálni a labdával. Szerencsére nekem is jól ment a játék, így nagy csatákat vívtunk.

– Mennyi esélyük maradt a továbbjutásra?
– Ahogy az eredmény is mutatja: ötven százalék. Idegenben harapnunk, harcolnunk kell, és mindenképpen rúgnunk egy gólt. Rendkívül nehéz visszavágóra kell felkészülnünk.

– Körültekintve Európában, ön szerint az osztrák bajnoknak ott lenne a helye az UEFA-kupa csoportkörében?
– Mindenképpen. Jó csapatunk van, és remélem, ott is leszünk.

– És ha azt kérdezem, hogy a magyar bajnoknak ott lenne-e a helye, mit válaszol?
– Ha a realitásokat vesszük alapul, akkor nem. Európában rengeteg a jó csapat, és sajnos a hazaiak egyre jobban leszakadnak tőlük.

UEFA-kupa, 1. forduló, 1. mérkőzések
West Ham United (angol)–Palermo (olasz) 0–1
Braga (portugál)–Chievo (olasz) 2–0
Atromitosz (görög)–Sevilla (spanyol) 1–2
Setúbal (portugál)–Heerenveen (holland) 0–3

A visszavágókat szeptember 28-án rendezik.