Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.07.20 15:52 Frissítve: 2011.12.27 02:40

Eltiltották a visszavonult Zinedine Zidane-t

Három válogatott-mérkőzésről eltiltotta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Zinedine Zidane-t, de az ítéletnek az ő esetében nem sok értelme van, lévén, hogy a francia középpályás a világbajnokság után visszavonult. Marco Materazzi kétszer nem léphet pályára a világbajnok olasz válogatottban. Zidane-nak 7500, az olasz középső védőnek 5000 svájci frank-os büntetést kell befizetnie. A futball-világszervezet ma Zürichben vizsgálta ki a vb-döntőn történt incidenst.

Még egyszer az ominózus fejelés?
Reuters
Még egyszer az ominózus fejelés?

Emlékeztetőül: Zidane július 9-én a világbajnokság berlini döntőjében leszegett fejjel nekirontott Materazzinak, miután az olasz játékos súlyos sértéseket vágott a fejéhez. Az aranylabdás Zizou-t a játékvezető azonnal kiállította.

A FIFA a meghallgatás után kiadott közleményében így fogalmaz:

"Mindkét játékos hangsúlyozta, hogy Materazzi kijelentései rágalmazóak voltak, azonban nem rasszista természetűek."

Zinedine Zidane a határozat kihirdetése után vállalta, hogy afféle "penitenciaként" karitatív munkát végez a FIFA-nak, miután az eltiltásának nem sok értelme van.

"Zinedine Zidane beleegyezett, hogy gyerekekkel és fiatalokkal közösségi munkát végez" – tájékoztatott a nemzetközi szövetség.

"A meghallgatás alatt mindkét futballista elnézést kért a FIFA-tól helytelen viselkedéséért, és kifejezte sajnálkozását az incidens miatt."

Mint arról korábban beszámoltunk, Zidedine Zidane a világbajnoki döntő után a francia Canal Plus televíziónak adott exkluzív interjújában elmondta: Marco Materazzi az édesanyjára és a lánytestvérére tett rendkívül sértő megjegyzéseket, ő pedig – miután a védő többször is megismételte, amit mondott – elveszítette a fejét.

Az összetűzés a vb-döntő hosszabbításának második félidejében, a 110. percben történt. A mérkőzés 1-1-es eredményt hozott, végül a tizenegyespárbajt az olasz válogatott nyerte meg 5-3-ra, és ezzel megszerezte negyedik világbajnoki aranyérmét.

A NEMZETI SPORT ONLINE SZAVAZÓINAK VÉLEMÉNYE