Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.07.12 20:20 Frissítve: 2010.12.05 00:08

Zidane bocsánatot kért, de nem bánta meg

Zinedine Zidane először szólalt meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjének 110. percében fejjel felöklelte Marco Materazzit, az olasz válogatott védőjét, és piros lapot kapott. Zidane bocsánatot kért, de azt is kijelentette: amivel Materazzi provokálta, azok "nagyon személyes dolgok", amelyekkel az édesanyját és a lánytestvérét illette olasz riválisa.

Zidane a Canal Plus stúdiójában, fölötte az ominózus jelenet
Reuters
Zidane a Canal Plus stúdiójában, fölötte az ominózus jelenet

Szavazás

Mi a véleménye arról, amit Zidane csinált?

Írja be az itt látható számot!
Továbbra sem tudhatjuk, mit mondott pontosan Marco Materazzi Zinedine Zidane-nak a világbajnoki döntőben, maga Zidane sem árulta el, konkrétan miért veszítette el a fejét annyira, hogy faltörő kosként rohant bele az olasz védő mellkasába.

A profi pályafutását vasárnap befejező, 34 éves világsztár a francia Canal Plus televízió stúdiójában megrendezett beszélgetés során elmondta: amivel Materazzi ennyire felhergelte, az „nagyon személyes”, és az édesanyját, valamint a lánytestvérét érinti. Kijelentette: Materazzitól nem kér bocsánatot, mert nem bánta meg, amit vele tett, de a gyerekektől, akik látták, igen.

"Azt akarom, hogy mindenki előtt tiszta legyen, mi történt, mert kétmilliárd ember látta, közöttük több millió gyerek – fogalmazott Zizou. – Szeretnék tőlük bocsánatot kérni, de nem tudom megbánni, amit tettem, mert az azt jelentené, hogy Materazzinak joga volt azt mondani, amit mondott."

„Valóban azt hiszik, hogy tíz perccel a pályafutásom vége előtt képes lennék csak úgy ilyen súlyos dologra? A provokáció nagyon komoly volt.”

„A meccs alatt nem volt semmilyen lappangó feszültség köztem és Materazzi között – folytatta. – Csak megfogta a mezemet, és meg mondtam neki, hogy hagyja abba. Azt is mondtam, hogy kell neki a dresszem, a meccs után majd odaadom.”

„Ezután nagyon éles szavakat vetett oda, és többször is megismételte. Elindultam a másik irányba, de aztán megfordultam, és attól kezdve minden nagyon gyorsan történt. Az anyámról és a húgomról beszélt. Hallottam egyszer, majd másodszor, és a harmadiknál már nem bírtam uralkodni magamon. Férfi vagyok, és van néhány dolog, amit rosszabb hallani, mint elszenvedni bármilyen belépőt a meccsen. Inkább pofán vágtam volna, mint hogy ezt hallanom kelljen."

Marco Materazzi a La Gazzetta dello Sport című olasz sportlapnak nyilatkozva korábban a következőket mondta:

„Olyasfajta sértés volt az, amilyet tucatszám hallani, és csak úgy kicsúszik az ember száján. Nem neveztem terroristának Zidane-t, és biztosan tudom, hogy nem említettem az édesanyját.”