Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.07.11 18:34 Frissítve: 2011.08.19 00:08

A világbajnokság aranyköpései

A dpa német hírügynökség és az MTI összegyűjtötte a világbajnokság legjobb elszólásait, beszólásait. Reméljük, az NSO olvasói is örömüket lelik benne.

Balról jobbra: Roger Lemerre, Luis Aragónes, Oleg Blohin
Balról jobbra: Roger Lemerre, Luis Aragónes, Oleg Blohin

"Klose nem Gerd Müller és nem Paolo Rossi. Sosem lesz olyan, mint Ronaldo, és Tottit sem közelítheti meg. Nem szép, és a játéka sem szép. De mindent megérdemel, amit a futball nyújt neki." (a La Gazzetta dello Sport véleménye a német csatárról)

"A vádlija még nincs ott, ahol lennie kellene." (Jürgen Klinsmann német szövetségi kapitány arról, hogy miért nem állította be a sérült Michael Ballackot a Costa Rica elleni nyitómeccsen)

"Soha, de soha nem becsüljük le a németeket, ha futballról van szó." (Tony Blair brit miniszterelnök)

"Nagyon jól éreztem magam Münchenben, az állítólag hírhedt bajor szurkolók között." (Jens Lehmann német kapus a nyitómérkőzésen szerzett tapasztalatairól, amelyre riválisának, Oliver Kahnnak az "otthonában" került sor)

"Igen, az NBA-ben." (Roque Santa Cruz paraguayi csatár arról, hogy látott-e már akkora játékost, mint a 204 centis angol Peter Crouch)

"Rossz katona az, aki nem akar tábornok lenni." (Oleg Blohin ukrán szakvezető arról, hogy miért az elődöntőt célozta meg csapata)

"A vb örömöt okoz egy olyan országban, amelyben sosem nevetnek." (Alfred Grosser francia politológus)

"A mostaniak a legharciatlanabb németek, akiket valaha láttam." (Ralph Giordano író)

"Maradona tényleg mindent tudott. Narancsokkal zsonglőrködött, sőt még olyan alufóliagolyókkal is, amelyeket a szurkolók dobtak oda neki, miután kicsomagolták a szendvicseiket." (Davor Suker volt horvát válogatott nézőtéri visszaemlékezése)

"Ha felveszem az argentin mezt, más ember lesz belőlem." (a kék-fehér trikóban szurkoló Diego Maradona)

"A gólok karcsúsítanak, nálam legalábbis ez a helyzet." (Ronaldo)

"Merre van a söröző?" (Wolfgang Wenger müncheni rendőrfőnök arra, hogy melyik volt az egyenruhásokhoz intézett leggyakoribb kérdés)

"Ez kicsit sok." (Markus Siegler FIFA-szóvivő arról, hogy Graham Poll játékvezető egy meccsen három sárga lapot adott a horvát Josip Simunicnak)

"A hazaiak kegyetlenül oda tudnak vágni a nyuszi Lahmmal, a koronás szarvas Ballacckal, a vaddisznó Schweinsteigerrel és a puma Kloséval." (a svéd Svenska Dagbladet véleménye a német válogatottról)

"Nem teszek ki német zászlót a tolószékemre, mert a berlini tartományi belügyminiszter közölte, hogy ne legyen lobogó a rendőrkocsikon. Én belügyminiszterként a rendőrség vezetője vagyok, tehát végül az én tolószékem is rendőrségi jármű." (Wolfgang Schäuble belügyminiszter)

"Sokfajta barátom van, feketék és cigányok is. Az egyik legjobb például egy japán, aki egy tyúkfarmon a csibék nemét határozza meg." (Luis Aragones spanyol kapitány az ellene felhozott rasszista vádakról)

"Rendszeres edzés, jó étkezés, semmi alkohol, semmi cigaretta, sok alvás és kevés szex." (Fabio Cannavaro olasz hátvéd a siker receptjéről)

"Még sosem gondoltam a vb-re úgy, mint egy nagy ünnepre. Azt hiszem, ez egy ember-világbajnokság." (Jorge Valdano argentin világbajnok)

"Nélkülem Klinsmann még mindig szörfdeszkával a hóna alatt mászkálna." (Berti Vogts volt német szakvezető, aki a 2004-es Eb után beajánlotta a szövetségnél a Kaliforniában élő Klinsmannt)

"Én az idegen nyelvek közül csak angolul és bajorul beszélek, that's it." (Franz Beckenbauer arról, hogy miért nem akar FIFA-elnök lenni)

"Köszönöm az újságíróknak a sok tanulságos cikket az ukrán csapatról. Olyan volt, mintha sci-fi irodalmat olvastam volna." (Oleg Blohin ukrán szakvezető)