Podolski lett a legjobb fiatal játékos

Vágólapra másolva!
2006.07.07. 11:45
Lukas Podolski lett a németországi világbajnokság legjobb huszonegy év alatti játékosa, megelőzve a portugál Cristiano Ronalót és az argentin Lionel Messit. Az újságírók kritizálták a FIFA testületének a döntését, ugyanis szerintük a német támadó játéka nem olyan látványos, mint a Manchester United és a Barcelona fiataljáé.
Lukas Podolskit motiválja, hogy őt választották a legjobbnak
Reuters
Lukas Podolskit motiválja, hogy őt választották a legjobbnak
Lukas Podolskit motiválja, hogy őt választották a legjobbnak
Reuters
Lukas Podolskit motiválja, hogy őt választották a legjobbnak

Szavazás

Melyik ország nyeri a 2006-s labdarúgó vb-t?

Írja be az itt látható számot!
A FIFA bizottsága hat játékos közül választotta ki a német csatárt, aki hat találkozón három gólt szerzett, s a svédek elleni nyolcaddöntőt a házigazdák az ő két góljával nyerték 2-0-ra. A svédeken kívül még Ecuador elleni csoportmérkőzésen talált a kapuba.

„Az elsődleges célom az volt, hogy a csapattal megnyerjük a világbajnokságot, azonban ez is nagyon nagy megtiszteltetés nekem, és motivál arra, hogy a jövőben még sikeresebb legyek – mondta a Podolski.

A csatár a díjátadás után edzésre sietett, de miután kilépett a teremből az újságírók kritizálni kezdték a testület döntését, és egyesek Cristiano Ronaldót, mások Lionel Messit emlegették, hogy inkább valamelyiküknek kellett volna nyernie, ugyanis egy-egy csellel képesek ámulatba ejteni a publikumot.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a vb legjobb játékosa?

Írja be az itt látható számot!
Holger Osieck, a testület vezetőjen elmondta, hogy nem csak a három gólja miatt választották a német támadót a legjobb fiatalnak, hanem mert nagyszerűen formálta a csapat támadójátékát Miroslav Kloséval.

A versenyben az 1985. január 1. után született futballisták "vehettek részt". S a hatból három labdarúgó, az argentin Lionel Messi, a portugál Christiano Ronaldo és az ecuadori Luis Valencia a vb hivatalos honlapján, a www.fifaworldcup.com-on rendezett szurkolói szavazás alapján került fel a listára. A másik három játékos, a svájci Tranquillo Barnetta, a spanyol Cesc Fabregas és a német Lukas Podolski pedig a szövetség illetékes bizottságának döntése folytán jutott a legjobb hat közé.

Podolski mögött a portugál Christiano Ronaldo végzett a második helyen. Ronaldo egy gólt szerzett a tornán – Irán ellen büntetőből volt eredményes – ám leginkább a klubtársa, az angol Wayne Rooney kiállításában való „érdemei”, s az azt követő nyilatkozatváltás maradt meg a szurkolók emlékezetében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik