KRASZ EMILnyomtatott 2006.06.06 11:52 Frissítve: 2011.07.05 00:04

Ronaldinho: Ronaldo lesz a világbajnokság és minden idők legjobbja

A pénteken kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokság legnagyobb favoritjának számító brazil együttes aranylabdás világklasszisa, Ronaldinho (képünkön) szerint honfitársa, Ronaldo lesz a torna legjobb játékosa. Érdekesség, hogy a szakemberek és a közvélemény szerint éppen Ronaldinho az, akinek jelenleg nincs párja a világon.

Ronaldinho (balra) szerényen háttérbe tolta magát, pedig a brilliáns technikai tudással megáldott futballista most valószínűleg jobb Ronaldónál
Ronaldinho (balra) szerényen háttérbe tolta magát, pedig a brilliáns technikai tudással megáldott futballista most valószínűleg jobb Ronaldónál

Szavazás

Melyik ország nyeri a 2006-s labdarúgó vb-t?

Írja be az itt látható számot!
Ronaldinho, az FC Barcelona és a brazil labdarúgó-válogatott játékosa jelenleg nem lát Ronaldóhoz fogható játékost a mezőnyben, olyant, aki egymaga képes állandó gólveszélyt jelenteni az ellenfél kapujára.

Szerinte Ronaldo a világbajnokságon nyújtott teljesítményének köszönhetően minden idők legjobb góllövőjévé válik majd a németországi vb-t követően.

Ronaldo tagja volt az 1994-s világbajnokságon aranyérmet nyert brazil csapatnak, bár az Egyesült Államokban megrendezett tornán nem léphetett pályára.

Négy évvel később döntőbe, 2004-ben pedig győzelemre vezetette Brazíliát a világbajnokságon.

Ronaldinho védelmébe vette a brazil csapat két szélsőhátvédjét, a koruk miatt az utóbbi időben többek által kritizált 36 éves Cafút és a 33 éves Roberto Carlost, mondván: egyszerűen nevetséges, ha valaki a két játékos képességeiben kételkedik, akik ezt a véleményét majd a vb-n mutatott teljesítményükkel támasztják alá.