RODICS DÁNIELonline 2006.06.03 02:10 Frissítve: 2012.01.31 02:43

Üres lelátók előtt kell nyerni!

Bajnokavatásra készül Debrecen! A DVSC labdarúgócsapata szombat délután a Pápa ellen játszik hazai pályán, és az Újpest–Fehérvár találkozó végeredményétől függően akár újabb aranyérmet ünnepelhetnek a cívisvárosban.

Javulnia kell a Koch Róbert (12), Szekeres Tamás és Szalai Szabolcs (5) alkotta magyar sáncnak, ha válogatottunk le akarja gyôzni Szlovákiát
Javulnia kell a Koch Róbert (12), Szekeres Tamás és Szalai Szabolcs (5) alkotta magyar sáncnak, ha válogatottunk le akarja gyôzni Szlovákiát

Ez befolyásolja a Magyarország–Szlovákia férfi röplabda Európa-bajnoki selejtezőt is, mert a két találkozót egy időben rendezik. Az Oláh Gábor utcai futballstadionba 11 ezer nézőt várnak, a Főnix-csarnokba pedig… Nos, őszintén szólva semennyit. A Finnország elleni felkészülési találkozón már megesett az a csúfság, hogy a 6000 szurkolót befogadó létesítmény lelátóin mindössze 200 ember lézengett. Megkockáztatjuk, ezúttal sem lesznek többen.
„Én meccs közben csak a játékra koncentrálok, ezúttal sem fog befolyásolni az üres csarnok – fogadkozott Szekeres Tamás, a német Moerser SC centere. – Minden a legnagyobb rendben van, teljes gőzzel készülünk az újabb feladatra, fittek és harcra készek vagyunk!”

A selejtezősorozat második fordulójára készülődnek a csapatok, az első körben mindkét együttes hazai pályán győzött. A magyarok Dániát (3:2), a szlovákok pedig Csehországot (3:0) győzték le. „Az elmúlt néhány napban azokat a játékelemeket gyakoroltuk, amelyekben gyengélkedtünk a dánok ellen – magyarázta Szekeres. – Legfőképpen a védekezésünket kell pontosítanunk, a statisztika is arról árulkodott, hogy a blokkjaink nem voltak megfelelőek. Már egész jól haladunk, bízom benne, hogy ez a meccsen is látszani fog.”

A válogatott statisztikusa, Zarka Péter egy hete Tiszaújváros helyett Pozsonyba utazott, és videóra rögzítette a szlovák–cseh mecscset. Ezt már háromszor végignézték a magyar röplabdázók. „Magabiztosan röplabdázik aktuális ellenfelünk, a játékosok a nehéz labdákat is megmentik – közölte a center. – Fiatal gárda a szlovák, tagjai az utolsó pillanatig küzdenek, hajtanak. Nehéz meccs lesz, de mindenképpen győznünk kell!”