R. B. B.
2006.06.03 02:11 Frissítve: 2010.10.28 02:39
online

Bodrogi László a hatodik helyen zárt a szakaszon

A Luxemburgi körverseny harmadik napján is a szökevények közül került ki a győztes, de ezúttal Bodrogi László is az elmenők között volt, és hatodik helyével az összetettben öt pozíciót lépett előre.

A második etap lényegében megegyezett az elsővel, végig kisebb-nagyobb emelkedőkkel kellett megküzdeniük a bringásoknak. A szakasz közepén volt egy nagyobb domb, ám az igazi erőpróba a végén következett, amikor harminchárom kilométeren belül négyszer is felfelé haladtak a versenyzők, sőt a befutó előtti kétezer-ötszáz méteren is emelkedett az út.

Ennek tükrében nem hatott meglepetésként, hogy ez a szakasz sem hozott sprintbefutót, hanem ismét célba ért egy szökés. A győztes kvartett élén a német Paul Martens zárt, míg a négyes mögött érkezett egy háromtagú boly, amelynek Bodrogi László is a tagja volt. Igaz, a hatodik hely az összetettben csak csekély, ötpozíciónyi előrelépést jelentett, így a címvédő a harmincötödik helyről várhatja a szombati folytatást. Ami örömteli, hogy a részhajráknak köszönhetően a gyorsasági pontversenyben Bodrogi László feljött az öszszetettbeli vezetésről pénteken lecsúszó Kim Kirchen mögé a második helyre.

„Pénteken már sokkal jobban éreztem magam, de a csütörtöki nehéz szakasz után nem tudtam teljesen kipihenni a fáradtságom, ezért az utolsó emelkedőn képtelen voltam a vezető négyes tempóját felvenni, így két velem maradt társammal álltunk össze, és próbáltunk még a mezőny előtt beérni, ami szerencsére sikerült is – mondta Bodrogi László. – A nap során több szökési kísérlet is volt, de végül csak a miénket engedte el a mezőny, úgy hatvan kilométerrel a cél előtt. Mivel új kerékpáros, Serpellini állt összetettben az élre, nem lehet tudni, csapata mennyire fogja engedni a szökéseket, de igyekszem szombaton is a lehető legjobban teljesíteni.”

66. LUXEMBURGI KÖRVERSENY (HC-KATEGÓRIA).
2. szakasz. Schifflange–Differdange (183.2 km): 1. Paul Martens (német, Skil Shimano) 4:26.05 (42.26 km/óra), 2. Serpellini (olasz, Unibet.com) azonos idővel, 3. Vande Velde (amerikai, Team CSC) azonos idővel, …6. Bodrogi László (magyar, Crédit Agricole) 27 másodperc hátrány
Az összetett állása: 1. Marco Serpellini 8:53.01, 2. Vande Velde 3 mp h., 3 Brozyna (lengyel, Intel-Action) 5 mp h., …35. Bodrogi László 1:51 perc hátrány