Fazekas Zoltán, T. N.online 2006.06.01 02:10 Frissítve: 2010.11.29 00:04

David Beckham csak dicsért

David Beckham, az angol válogatott középpályása volt a keddi mérkőzés egyik legjobbja. A Real Madrid szupersztárja két gólpasszt adott, rendre megjátszható volt, beadásai – amellett, hogy életveszélyesek voltak – régi önmagát idézve élményszámba mentek.

David Beckham minden átadása remek volt kedd este ? a zászlóval és a passzokkal is jól elboldogult
Meggyesi Bálint
David Beckham minden átadása remek volt kedd este ? a zászlóval és a passzokkal is jól elboldogult
Az angol sajtó David Beckhamet és Steven Gerrardot látta a „háromoroszlánosok” legjobbjának a 3–1-es angol győzelemmel végződött manchesteri barátságos válogatott meccsen. David Beckham úgy vélte, hogy csapattársai remek munkát végeztek a makacsul és kitartóan védekező magyar védelem feltörésében.

„A legfontosabb, hogy győztünk, és meggyőző volt a játékunk – mondta az angol válogatott csapatkapitánya. – Persze az sem mellékes, hogy senki sem sérült meg, ami a világbajnokság előtt igencsak lényeges. Nekem személy szerint jól ment a foci, az a feladatom, hogy előkészítsem a góljainkat. Szerencsém volt, hogy adódtak kiváló lehetőségeim a beadásokra. Elszántan küzdöttünk a győzelemért, mert az első húsz perc után kiderült, sokkal nehezebb lesz nyerni, mint azt gondoltuk. Az első félidő végén aztán kialakítottunk néhány helyzetet, de gólt nem szereztünk. A második játékrész elején nagy nyomást gyakoroltunk a magyarokra, mert tudtuk, ezzel hibára késztetjük őket. Nem tudom, hogy a szakértők miként látták, de nekem az a véleményem, hogy jól futballoztunk, főleg a második félidőben. Mindig jó érzés nyerni, de egy világbajnokság előtt ez különösen fontos. Ha nyersz, akkor tovább nő az önbizalmad, ami a torna előtt kritikus pont. Amúgy pedig nem értem azokat a kritikákat, amelyek a válogatott hadrendjét célozzák. Azért vannak ezek a felkészülési találkozók, hogy kísérletezgessen és különböző variácókat próbálgasson a kapitány. Mindegy, hogy A- vagy B-terv szerint játszunk, ez Sven-Göran Eriksson dolga.”

David Beckham jó diplomataként nem feledkezett meg csapattársa, Steven Gerrard dicséretéről sem.

„Steven fantasztikus futballista. Állóképessége elképesztő, remek szezont zárt a Liverpoollal. Nagyszerűen védekezik, de szerintem még jobban futballozik, amikor támadószerepet kap.”

A csapatkapitány Peter Crouchot, a harmadik angol gólszerzőt is magasztalta: „Peter beállításakor más típusú focit tudunk játszani, az ő szereplésével még tovább bővül a fegyvertárunk, ami a támadásaink felépítését illeti.”