Z. A.online 2006.06.01 02:10 Frissítve: 2011.01.07 00:06

A szívesen látott vendég

Ha abból indulunk ki, hogy az U21-es válogatott az idei három nemzetközi mérkőzését egyaránt vendégségben játszotta, akár természetesnek is vehető: június 7-én, szerdán újabb idegenbeli megmérettetés vár a magyar fiatalokra.

A sorozat kezdetét március 29-én, a Lengyelország elleni kilencven perc jelentette, akkor Tőzsér Dániel és Jovánczai Zoltán találatával 2–0-ra győzött a csapat. Április 28-án az Eb-finalista Szerbia- Montenegró vendégeként újból nyerési esélye volt az U21-es gárdának, és bár Feczesin Róbert előnyt szerzett, a párharc 1–1-es döntetlennel zárult. Két héttel ezelőtt Görögországban Magasföldi József duplázására nem érkezett válasz (2–0 nekünk), így alighanem elmondható: a Róth Antal által irányított együttes jó úton jár az augusztusi Eb-selejtezők előtt.

Szerdán, 17 órakor Lendván stadionavató meccset játszik az U21-es válogatott Szlovéniával, túlzottan sok információval azonban nem rendelkezik a szakmai stáb az ellenfélről. Az biztos, hogy a szlovénokat éppúgy a második „kalapból” sorsolták ki az Eb-selejtezőkre, mint a magyar csapatot, és együttesük az előző évi sorozatban másodikként zárt Olaszország mögött az 5. csoportban. Róth Antal ezúttal 22 labdarúgót hívott meg a keretbe, és azt tervezi, hogy valamennyi jelölt egy félidőt játszik. Pollák Zoltán, az MTK védője, valamint a francia Nancy támadója, Rudolf Gergely – aki legutóbb Görögországban szenvedett részleges bokaszalag-szakadást – sérülés miatt nem lehet az utazó keret tagja. A futballisták hétfőn 11 órakor találkoznak a Puskás Ferenc Stadionban, Zalaegerszegre buszoznak, délután és kedden is a ZTE stadionjában készülnek, majd a szerdai ebédet követően utaznak ki a meccsre.

A keret:
Kapusok: Kovács Zoltán (BFC-Siófok), Köteles László (Vác).
Védők: Balogh Béla, Rodenbücher István (mindkettő MTK), Vermes Krisztián, Vaskó Tamás (mindkettő Újpest), Máté Péter (DVSC), Horváth Gábor (Fehérvár), Varga Róbert (Győr), Kovács János (Chesterfield).
Középpályások: Lipták Zoltán (Pápa), Bank István (Győr), Sándor György (Újpest), Vadócz Krisztián (Auxerre), Kanta József, Bori Gábor (mindkettő MTK), Tőzsér Dániel, Laczkó Zsolt (mindkettő Ferencváros).
Támadók: Magasföldi József (Liberec), Tisza Tibor (Újpest), Feczesin Róbert (Sopron), Priskin Tamás (Győr).