Nemzetisport.hu online 2006.05.31 00:06 Frissítve: 2012.02.15 02:44

Úszik, hogy focizhasson

Ahogy mondani szokás: kedves vendég érkezett. A hétfő esti edzés idején egy nyúlánk fiatalember sántikált fel az Old Trafford lelátójára, kéz a kézben egy csinos hölggyel. A hol sütkérező, hol a nekilóduló zápor elől a fedett részre menekülő szurkolók azonnal felismerték Gyepes Gábort, a Wolverhampton védőjét, akinek valójában sokkal inkább a gyepen lett volna a helye, ám súlyos sérülése hosszú időre a pályán kívülre parancsolta. Az edzés végén a játékosok is észrevették, valamennyien kijöttek hozzájuk, hogy üdvözöljék őket, Gyepes Gábort és a menyasszonyát, Póth Diánát. Ezt megelőzően mi is elbeszélgettünk a Ferencváros korábbi hátvédjével. Az ő esetében a „hogy van?”, egyáltalán nem közhelyes kérdés manapság.

Az Old Traffordon Gyepes Gábor mellett ülhetett a legcsinosabb magyar drukker, Póth Diána
Meggyesi Bálint
Az Old Traffordon Gyepes Gábor mellett ülhetett a legcsinosabb magyar drukker, Póth Diána

– Köszönöm, alakul, alakulgat – felelt Gyepes Gábor a sérült bal térdét simogatva.
– Mi is történt valójában?
– Szerelni akartam. Beléptem a csatár elé, fordultam volna, de a lábam leragadt, és éreztem, nagy baj történt. Három szalag elszakadt a térdemben.

– Ez az évekkel korábban megsérült térde?
– Nem, három éve a jobb térdemben szakadtak el szalagok. Úgy látszik, ez a sorsom, próbálom türelemmel viselni, de persze nagyon jó lenne játszani.
– Erre mikor kerülhet sor?
– A klubomban azt mondják, úgy karácsony táján.

– Hát az még nagyon messze van!
– Tudom, de ez van. Ha türelmetlen lennék, az még rosszabb lenne. Az edzőim és a klub orvosa nem akarnak kapkodni, nem sürgetnek semmit, és pontosan tudom, hogy ezt az én érdekemben teszik. A gyógyulást valóban nem lehet siettetni. A karácsony azonban azt jelenti, hogy akkor már harcra kész lehetek, tehát az edzéseket már korábban elkezdhetem.
– Mostanában hogyan telnek a napjai?
– Így sem unatkozom. Minden edzésen ott vagyok, de amíg a többiek a rendes munkát végzik a gyepen, én a konditeremben vagy az uszodában végzem el az előírt gyakorlatokat, és otthon is szoktam tornázni.

– Mikor jöhet haza?
– Egyelőre nyaralni utazunk el Diánával a közeljövőben, utána pedig jövök vissza Wolverhamptonba, mert folytatni kell a rehabilitációt, ha a karácsonyt már a pályán szeretném ünnepelni.
– Ezek után kicsit talán sutának tűnik a kérdés, hogy miként érzi magát az angol másodosztályban…
– Remekül. Szerintem mindenki, aki futballozik, ilyen körülményekre és ilyen profi környezetre vágyik. Az angolok korrektek velem, semmi okom panaszra, sőt.

NYERJEN A ZÁSZLÓKKAL!

Gyűjtse össze naponta a Labdarúgás rovatban meg- jelenő cikkek címét, melyekben egy Vb-csapat zászlóját találja!
Nyomja a CTRL C-t most!
JÁTSZOM! (klikk ide!)
– Vajon a következő szezonban visszajutnak a Premier League-be?
– Ez a cél, de nagyon nehéz lesz. Mivel az idén nem sikerült a feljutás, a pénz fogy, és könnyen lehet, hogy több meghatározó játékost el kell adnia a klubnak, és ez aligha táplálhatja a derűlátásunkat. Ugyanakkor a feljutás egyáltalán nem lehetetlen, ugyanis rengeteg itt a jó labdarúgó, és ha sikerül jó csapatot kialakítani belőlük, teljesülhet az álmunk.
– A magyar válogatott szereplése foglalkoztatta valamennyire az angol közvéleményt?
– Azt nem mondom, hogy a címlapokra került, de a múlt héten két újságíró is megkeresett, és az állapotom mellett a válogatottról is sokat faggattak.

– Ebben a helyzetben eszébe jut a válogatottság?
– Hogyne, de az még nagyon messze van. Előbb gyógyuljak meg, kerüljek be a Wolverhamptonba, és utána talán jöhet a válogatott.