Misur Tamásonline 2006.05.30 00:45 Frissítve: 2011.01.06 00:02

Fabio Capello az A-ligára készül

Fabio Capello még reménykedik benne, hogy a Juventus megússza: a tréner úgy véli, hogy a bundabotrányban leginkább érintett egyesületet nem zárják ki a legjobbak közül, „csak” ponthátrányból kell majd indulnia.

Egyoldalas interjú jelent meg a hétfői La Gazzetta dello Sportban Capellóval, a Juventus edzőjével. A tréner többek között a következőket mondta: „Biztos vagyok benne, hogy a Juventus a Serie A-ban kezdi meg a következő idényt is, és abban is biztos vagyok, hogy továbbra is én leszek az edzője. Nem fogják kizárni a csapatot, mert csupán néhány vezető hibázott, szerintem legfeljebb néhány pontos levonásból kezdjük a következő idényt. Luciano Moggival és Antonio Giraudóval, a két leváltott igazgatóval továbbra is tartom a kapcsolatot. Évtizedes barátság fűz hozzájuk, amit a történtek miatt nem fogok megtagadni. Amúgy keresett a Real Madrid és az Inter is, de egyik ajánlatot sem fogadtam el.”

Hétfőn közben folytatódtak a kihallgatások, ezúttal Diego Della Valle, a Fiorentina tiszteletbeli elnöke jelent meg a nápolyi ügyészek előtt.

Érdekes hírek láttak napvilágot Pierluigi Collináról: a Milan állítólag a bírófejedelem segítségével próbált meg gátat szabni Moggiék „ámokfutásának”, bár a lehallgatott telefonokból (egyelőre?) nem bizonyítható be, hogy elkövetett volna bármilyen szabálytalanságot – igaz, a klub alelnökének, Adriano Gallianinak a segítségét kérte ahhoz, hogy játékvezetőként ott lehessen a 2006-os világbajnokságon.

Szintén az olasz labdarúgással kapcsolatos hír, hogy a másodosztályú bajnokság vasárnapi utolsó fordulójában eldőlt, az Atalanta mellett a Catania a másik biztos feljutó. A szicíliai piros-kék együttes 23 év után tér vissza a legjobbak közé. A harmadik feljutó helyről rájátszás dönt. A menetrend: június 1.: Cesena–Torino, Modena–Mantova; június 4.: Torino–Cesena, Mantova–Modena; a két győztes június 8-án és 11-én mérkőzik meg egymással. A negyedik kieső hely sorsa az Avellino–AlbinoLeffe csatában (június 3. és 7.) dől el.