Misur Tamásonline 2006.05.28 02:26 Frissítve: 2010.11.06 00:04

A-liga negyvenkét csapattal?

Meglehetősen bizarr ötlettel állt elő Gino Corioni, a Brescia elnöke a péntek estébe nyúló ligaülésen (Olaszországban természetesen a profi liga dönt az első osztályt érintő fontos kérdésekben, és nem a szövetség…): az elképzelése szerint egyetlen idényre, 2006–2007-re 42 csapatos lenne az új A-liga, amelyet regionális alapon három, egyenként 14 tagú csoportra osztanának fel. Az alapszakasz 26 fordulóból állna, majd következne a rájátszás, a felsőházban a bajnoki címért, az alsóházban a kiesés elkerüléséért játszanának az együttesek.

„Így el tudnánk kerülni, hogy a Juventus, a Lazio, a Milan és a Fiorentina a B-ligában folytassa, ami, valljuk be, nemcsak az első hanem a másodosztálynak sem tenne jót” – nyilatkozta Gino Corioni. A bundaügy amúgy hétfőn felgyorsul, legalábbis ezt ígérte Saverio Borrelli, a szövetség nyomozóirodájának újonnan kinevezett vezetője.

NYERJEN A ZÁSZLÓKKAL!

Gyűjtse össze naponta a Labdarúgás rovatban meg- jelenő cikkek címét, melyekben egy Vb-csapat zászlóját találja!
Nyomja a CTRL C-t most!
JÁTSZOM! (klikk ide!)
„Különböző okokból mindössze három hetet kaptam arra, hogy befejezzem a nyomozást. Megpróbálok napi negyvennyolc órát dolgozni, és akkor talán van esélyem. Az a célunk, hogy július tizenötödike és huszadika közöttre megszülessenek az elsőfokú ítéletek” – jelentette ki az egykori milánói vezető államügyész. A torinói ügyészségről származó hír, hogy Raffaele Guariniello torinói főügyész újra meg akarja nyitni az egyszer már másodfokon is lezárt doppingügyet, amelyben szintén a Juventus volt a vádlott. Guariniello szerint az ítélet indoklása ellentmondásos, hiányos, illogikus, és a büntető törvénykönyvbe ütközik. Végül említsük meg, hogy Marcello Lippi, a válogatott szövetségi kapitánya cáfolta, hogy fia, Davide megvádolása miatt lemondana a posztjáról.

Ibrahimovic lehet Seva utódja

A Milan nagy erőkkel keresi a pénteken a Chesea-hez immár hivatalosan is elengedett Andrij Sevcsenko utódját. A piros-feketék állítólag David Suazót, a Cagliari hondurasi és Zlatan Ibrahimovicot, a Juve svéd csatárát keresték már meg, és más támadókkal is tárgyalnak. Seva közben elbúcsúzott a szurkolóktól: „Nagyon nehéz döntés volt, de a családom érdekét kellett szem előtt tartanom. Számomra fontos, hogy Silvio Berlusconi úr, a Milan tulajdonosa azt mondta: tedd, amit legjobbnak látsz. Így tettem.”