K. Á.online 2006.05.27 02:08 Frissítve: 2011.12.27 02:40

Az edző új, a keret a régi

Víctor Fernándeznek örülnek Zaragozában ? nem költ pénzt erôsítésre
AFP
Víctor Fernándeznek örülnek Zaragozában ? nem költ pénzt erôsítésre

A Zaragozánál az Alfonso Solanst váltó Agapito Iglesias elnök bejelentette, hogy a csapat új edzője Víctor Fernández lett. A Portót is megjáró tréner a jelenlegi kerettel szeretne dolgozni a nyáron, nem kért új játékosokat az elnöktől.

Közben a spanyol rendőrség a madridi bíróbizottság bejelentése miatt feljelentette José Fernandez Cejudo bírót, aki az idei Király-kupa-meccsre kapott jegyekkel üzletelt. Az Espanyol–Zaragoza döntőre tíz darab belépőt egyenként 70 euróért adott el, ami nemcsak azért büntethető, mert jegyüzérkedést folytatott, hanem mert a semleges szektorba adta el ismeretlen személyeknek a bilétákat, amit tilt a spanyol sporttörvény. Amennyiben beigazolódik a vád, büntetésként 300 és 600 euró közötti összeget kell fizetnie a seftelő sporinak. Miután az ügy napvilágot látott, az érintett bíró és az MBB elnöke, Miguel Ángel García Hernández lemondott, igaz, utóbbi később helyesbítette elhamarkodott döntését. A feljelentést egy harmadosztályban dolgozó bíró, José Manuel Arcas tette, aki észrevételezte azt is, hogy a legutóbbi testületi választáson olyan szavazatok kerültek az urnába, amelyek nem a szavazati joggal rendelkezőktől származtak.

„Nehéz bizonyítanom, de a szövetségen belül is vannak olyan személyek, akik elismerték, hogy ami történt, az szégyen” – érvelt Arcas.

További hírek az Ibériai-félszigetről, hogy miután a Villarrealnál bejelentették, Diego Forlán semmi pénzért nem eladó, a Barcelona újabb játékosokat keres Eto’o kisegítésére. Jelenleg a Valenciában játszó Mista és a zaragozai Milito testvérek Diegója, aki esélyes lehet arra, hogy a katalán gárdához csatlakozzon. A Real Madridnál is zajlik az élet, Jonathan Woodgate cáfolta a minap felröppenő hírt, miszerint elhagyná a Realt – végül is játszania eddig sem kellett sokat, és a fizetését is megkapja. A Real Lyonból négy játékost hozna a spanyol fővárosba, Abidal, Juninho Pernambucano, Malouda és Diarra szívesen látott igazolás lenne a Bernabéu stadionban.