K. Á.online 2006.05.25 02:28 Frissítve: 2010.11.09 00:01

Választások előtt a Real

A folytatásos sorozatok második része általában mindig rosszul sikerül, de a Real Madrid esetében ez nem helytálló. Tavaly Robinho igazolási procedúrája zappanoperákat meghazudtolóan hosszúra nyúlt, az idei elnökválasztás viszont ezt is felülmúlhatja.

Vicente del Bosque egyszer már ült a Real Madrid kispadján (illetve állt mellette?) ? az ôsztôl megint a királyiak mestere lehet
GETTY
Vicente del Bosque egyszer már ült a Real Madrid kispadján (illetve állt mellette?) ? az ôsztôl megint a királyiak mestere lehet

Az aktuális folytatásos sorozat február 28-án kezdődött, amikor Florentino Pérez lemondott a Real Madrid elnöki posztjáról, és ott folytatódott, hogy kinevezett utódja, Fernando Martín meglehetősen gyorsan távozott, maga mögött hagyva a lassan kiskirályságokra bomló nagy Realt. A fő ludas a kialakult helyzet miatt maga Pérez exelnök, aki a háttérből próbált Martínon keresztül irányítani, majd miután ez a terv csődöt mondott, mindent megtesz annak érdekében, hogy minél később válasszák meg az új, hivatalos presidentét. Pérez lemondása után utódja, Fernando Martín megszellőztette a belső problémákat – mint például a játékosok enyhe büntetését –, ami nem tetszett Florentinónak, ezért eltávolította. Jelenleg Luis Gómez-Montejano Arroyo irányításával működik a klub, de ez inkább a spanyol királyéhoz hasonló formális hatalom, mintsem döntési jogkörökkel megerősített szerep.

Ideiglenes vezető helyett hivatalosan megválasztott elnökre van szükség, hogy a klub normálisan működhessen, jelentkezők már vannak, akik közül mindenki felhívja magára valamivel a figyelmet. Az egyik jelölt, Martínez Laredo azt kifogásolja, hogy az elnöki székre ácsingózók nem tudhatják, milyen mértékben adósodott el a klub, bár ha minden jelöltnek első lépésben 470 millió eurót kell letennie az asztalra, valamennyire tisztában lehet a helyzettel. Villar Mir és Carlos Sainz (az egykori ralipilóta) kettőse azzal szeretné elnyerni a szavazók bizalmát, hogy nem szervezi át a vezetőséget, hanem a régi motoros Real-hű vezérekre számít. Lorenzo Sanz, aki 1995 és 2000 között elnökösködött Madridban, ismét kedvet kapott, mellette még a legutóbbi egykori elnök, Fernando Martín is harcba szállhat – Ramón Calderónon és Juan Palacioson kívül.

NYERJEN A ZÁSZLÓKKAL!

Gyűjtse össze naponta a Labdarúgás rovatban meg- jelenő cikkek címét, melyekben egy Vb-csapat zászlóját találja!
Nyomja a CTRL C-t most!
JÁTSZOM! (klikk ide!)
A sok bizonytalanság közepette a Real szimpatizánsainak jó hír, hogy az elnökaspiránsok által kiszemelt edzők között ott van Vicente del Bosque mester is, aki két BL-győzelemmel és két bajnoki címmel dicsekedhet a királyi gárdával.
„Nem bújok el. Ha bármelyik elnökjelöltnek szüksége van rám, a választások után hívhat. Most nem engedem meg senkinek, hogy az én nevemmel reklámozza magát” – fogalmazott határozottan és lényegre törően Vicente del Bosque.

A játékosok közül Roberto Carlos helyzete a legérdekesebb, a brazil állítólag saját maga találta ki a Chelsea-től érkező ajánlatokat, csak azért, hogy jobb szerződést kapjon jelenlegi klubjától. Annyi igaz, hogy a kékek részéről José Mourinho képviselője beszélgetett a balhátvéddel, de mivel Roman Abramovics klubtulajdonos és az igazolásokért felelős Peter Kenyon sem ért egyet a drága és már nem fiatal brazil szerződtetésével, nem sok esély van az angliai költözésre. A vb nem csupán a játékosok további sorsát illetően lesz vízválasztó – a lavina tehát július elején indulhat.