MONCZ ATTILA
2006.05.13 02:31 Frissítve: 2011.01.07 00:06
online

Tízmillió eurót ér egy hely

Thomas Schaaf: arccal a BL felé
Thomas Schaaf: arccal a BL felé
Északi derbinek ritkán volt akkora tétje, mint a szombati Hamburg–Werder Bremen találkozónak: a párharc győztese (döntetlen esetén a hazai gárda) megszerzi az automatikus Bajnokok Ligája-indulást érő harmadik helyet, riválisának viszont csak a bronzérem, illetve a selejtező marad. A különbség – elbukott BL-selejtező esetén – tízmillió euró a két helyezés között.

A Werdernek ráadásul ez már a második „milliós” mérkőzése ebben az évben, hiszen a tél végén a Juventusszal a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is hasonló tétű meccset vívott, és akkor a finisig neki állt a zászló, azonban a látványos, de könnyelmű vetődést követően a labdát kiejtő Tim Wiese kapus hibájából lemaradt a negyeddöntőről, illetve az újabb milliókról.

„Most viszont nem akarunk ekkora hibát elkövetni, és megpróbálunk biztosra menni. Ennél méltóbb körülmények között aligha dőlhet el a második hely sorsa: csak ők és mi, senkitől sem függünk. Megpróbáljuk megkoronázni az idényünket” – mondta Thomas Schaaf, a Werder vezetőedzője. Kollégája, Thomas Doll azonnal kontrázott: „Az egész szezonunkkal elégedett vagyok, már csak egy lépés választ el bennünket a boldog hátradőléstől. Szeretnénk együtt ünnepelni a szurkolóinkkal.”

Az összecsapás egyébként a legjobb védelem és a legjobb támadósor párharcaként is felvezethető: a HSV-nál kevesebb (28) gólt senki sem kapott a Bundesligában, míg a Werder a bajnokság első számú gólüzeme a maga 77 találatával.

Ami jelzésértékű lehet, hogy a zöld-fehérek hetes veretlenségi sorozattal vágnak neki a csatának, míg a HSV a legutóbbi három hazai mérkőzéséből kettőt elvesztett. Ráadásul a Werder ebben az évadban több kiemelten fontos meccset vívott.