CSINTA SAMU
2006.04.21 00:39 Frissítve: 2023.02.28 04:47
online

Vége a góltalansági átoknak

McClaren tehetetlen volt a szenvedô Middlesbrough kispadján
McClaren tehetetlen volt a szenvedô Middlesbrough kispadján
Fél órát kellett várniuk csütörtök este a Steaua híveinek, hogy kedvenceik megszabaduljanak a hazai gólképtelenség átkától az UEFA-kupában. A Middlesbrough elleni bukaresti elődöntő 30. percében Nicolae Dica a kapunak háttal állva vett át egy labdát a tizenhatoson belül, és 15 méterről, gyors félfordulat után, kilőtte Mark Schwarzer kapujának bal felső sarkát. A remek hangulatú találkozó korábbi részében is inkább a románoknak állt a zászló, bár a gólt megelőzően Yakubu Aiyegbeni lőtt kevéssel Carlos kapuja mellé, majd ugyancsak az ő szorításában George Ogararu rezegtette meg saját kapuja lécét.

Cosmin Olaroiu játékosai inkább távoli lövésekkel próbálkoztak, így mindössze Dica 19. percbeli lehetőségét sorolhatjuk a nagy helyzetek közé, a Steaua csatára egy beadás után kevéssel emelt mellé. A hazaiak hatalmas elszántságát jelzi, hogy az első 45 percben négy sárga lapot is összeszedtek, aminek következtében sem Sorin Paraschivot, sem Banel Nicolitát nem láthatja a visszavágón a Riverside Stadium publikuma.

A 61. percben Dica végképp az est hősévé léphetett volna elő, ha Stuart Parnaby durva hibája után felnéz, és százszázalékos pozícióból nem lövi „agyon” a Boro ausztrál kapusát. Kevéssel később maga Schwarzer hibázott nagyot, ám a kiejtett labdát Dorin Goian csúnyán mellé-fölé bikázta. A brit csapat játékosai meglehetősen korán tanújelét adták annak, hogy elégedettek a minimális vereséggel, amely a 81. percben újra igen nagy veszélybe került, Petre Marin azonban 12 méterről a hosszú sarok mellé gurított.

STEAUA (román) - MIDDLESBROUGH (angol)
1–0 (1–0)
Bukarest, 28 000 néző
V: Hamer (luxemburgi). G: Dica (30.)
STEAUA: Fernandes – Ogararu, Ghionea, Goian, Marin – Dica, Radoi, Bostina, Paraschiv (Lovin, 86.) – Nicolita, Oprita (Cristea, 89.)
MIDDLESBROUGH: Schwarzer – Parnaby, Ehiogu, Bates, Queudrue – Boateng, Rochemback, Downing, Morrison (Parlour, 70.) – Aiyegbeni (Maccarone, 70.) Hasselbaink