Amler Zoltán, Bereczky Attilaonline 2006.04.01 02:04 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Volt idő az oldódásra

Sokat számított, hogy Tápai Szabina a végére elkapta a fonalat
Meggyesi Bálint
Sokat számított, hogy Tápai Szabina a végére elkapta a fonalat


Triffa Ágnes megbabonázta a fehérváriakat, a Vasas-kapus bravúrjai elbizonytalanították a Cornexi játékosait. Tucatnyi perc telt el, s még csak két gólnál járt az esélyesebbnek tartott Cornexi, a 2005-ös EHF-kupa győztese. Szabó Edina hiába variálta támadásban az embereit, Triffa eszén csak nem sikerült túljárniuk.
Ráadásul a piros-kékek közül Szilágyi Anett eleinte nem tudott hibázni, így sokáig a remekül harcoló Vasas vezetett. Aztán a Cornexi legrutinosabb játékosa, Balogh Beatrix hátára vette csapatát, a világklasszis jobbszélsőnek köszönhető, hogy tartotta magát a fehérvári együttes, sőt Tápai Szabina góljával a szünetben már vezetett is.

A folytatásban Sugár Tímea is egyre gyakrabban találkozott a labdával, így meglépett a Cornexi, de a Vasas nem adta fel, felzárkózott, s ki is egyenlített. A hajrában azonban a nagyobb rutin és a hosszabb cserepad minden előnyét kihasználták Szabó Edina tanítványai, ráadásul Tápai Szabina is elkapta a fonalat, így a végére fölénybe és előnybe került a Cornexi, amelynek a döntőben biztosan sokkal nehezebb dolga lesz.

MESTERMÉRLEG

Görcsösen kezdtünk, idő kellett, amíg feloldódtunk. Rettentő nagy volt a küzdelem, amelyről szólva kiemelném Szabó Valériát, aki védekezésben nagyszerűen összefogta a csapatot. Támadásban a rutinos játékosaim hozták magukat, a döntőben azonban a többiektől több kell.
Szabó Edina, a Cornexi edzője

Fiatal csapatom a második félidő közepéig bírta az iramot. Saját támadásainkkal vertük meg magunkat, hiszen a válogatott játékosokkal felálló ellenfélnek nem lett volna szabad sanszot adni a leindításokra. Rengeteg volt a technikai hiba, ami elsősorban a rutintalanságnak tudható be.
Mocsai Lajos, a Vasas edzője