Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.03.01 18:14 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Hiddink orosz kapitány lesz?

Guus Hiddink, az ausztrál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lehet az orosz nemzeti tizenegy következő szakvezetője – közölte a Reuters brit hírügynökség orosz sajtóértesülésekre hivatkozva.

Hiddink állítólag a vb után rögtön átveszi az orosz válogatott irányítását
Reuters
Hiddink állítólag a vb után rögtön átveszi az orosz válogatott irányítását

A Szport-Expressz című lap egy név nélkül nyilatkozó, az Orosz Labdarúgó-szövetséghez (RFU) közel álló illetékest idézve azt írta: Vitalij Mutko, az RFU elnöke a mai, Brazília elleni barátságos mérkőzésre készülő válogatott futballistákat arról tájékoztatta, hogy szerződtetni kívánja Hiddinket.

Az RFU nem kívánta kommentálni a riportot, amely szerint Hiddink közvetlenül a 2006-os németországi világbajnokság után, azaz július végén átveszi a munkát az oroszoknál.

Az 59 éves holland szakember jelenleg egyszerre vezetőedző a PSV Eindhovennél és szövetségi kapitány Ausztráliában. Az ötödik kontinens válogatottja ott lesz az idei vb-n.

Hiddink a Reuters szerint a Chelsea-tulajdonosánál, Roman Abramovicsnál is befutó. Persze nem mint José Mourinho utódja, hanem mint orosz szövetségi kapitány. Magyarázatképpen: Abramovics közeli barátja Vitalij Mutko szövetségi elnöknek, és pénzeli az orosz futball fejlődését.

Az orosz válogatottnak egyébként november óta nincsen szövetségi kapitánya. Az előző szakvezető, Jurij Szemin azért mondott le, mert a szbornaja nem tudta kiharcolni a vb-részvételi jogot.