SZABÓ GÁBORonline 2005.12.17 01:47 Frissítve: 2011.05.27 00:02

Előhúzták a cilinderből

Baksa Lászlónak erôsödnie kell, hogy még nagyobb tekintélyt sugározzon a kapuban
Farkas József
Baksa Lászlónak erôsödnie kell, hogy még nagyobb tekintélyt sugározzon a kapuban

Kemény Dénes mindig előhúz valakit a magyar pólóutánpótlás cilinderéből. 2004 nyarán Varga Dénest, az elmúlt télen Hárai Balázst, a nyáron Somogyi Balázst, most pedig Baksa Lászlót hívta meg világverő együttesének bő keretébe. Míg az első három titán mezőnyjátékos, utóbbi kapus, és egyre több lehetőséget kap a Ferencvárosban. Sőt jelenleg első számú portás, mivel Szécsi Zoltán könyöktörést szenvedett három hete.

"Nagyon örültem a meghívásnak, és egy kicsit izgultam is, hiszen a világ legjobb csapatába csöppentem bele néhány napra" – mondta Baksa, aki hétfőn és kedden a balatonfűzfői edzőtáborban akklimatizálódott a sportág játékmesterei között. A december 4-i Eger–FTC rangadó előtt cseppet sem szorongott, mégis 15-ször került mögé a labda. "A mérkőzés után padlót fogtam, de Szécsi Zoli gyorsan megnyugtatott: el kell felejteni az egészet, nézzek előre" – emlékezett immár megnyugodva a tehetséges kapus.

Akit nem véletlenül hívott meg Kemény Dénes szövetségi kapitány. Mint mondja, testközelben, a legjobb játékosok között ismerszik meg legjobban az ember. Meg is vonta a Baksa-leltárt, amely a következőképpen fest: "Nagyon hasznos tapasztalatokat szereztem róla. Miután vékony alkat, a testével még keveset mutat a kapuban, nem eléggé félelmet keltő, ugyanakkor nem maszkírozhatjuk krampusznak. Türelmesnek kell vele lenni, nem szabad hirtelen megerősíteni, mert akkor lelassulna. Már csak miatta is érdemes volt megtartani a kétnapos felkészülést."

Övé az idén a Faragó-díj

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Faragó Tamás által alapított, az év legjobb utánpótláskorú játékosának járó díjat a Betonút-FTC kapusának, Baksa Lászlónak ítélték oda 2005-ben. Tavaly Hosnyánszky Norbert vehette át a serleget.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfi pólóbajnokságot?

Írja be az itt látható számot!