OROSZ FERENConline 2005.06.22 22:18 Frissítve: 2011.10.21 02:42

Dallos Zsófia újabb sikere

Brnóban folytatta idei nemzetközi szereplését Dallos Zsófia. A Xenophon LK válogatott díjlovasa a Világkupa-sorozat második fordulójában is jól teljesített, így a sikeres lipicai nyitány után újabb pontokkal gazdagodott.

Dallos Druppy nevű lovával az Intermediaire I. feladatban negyedik (66.375 százalék), a Szent György-díjban kilencedik (63.8 százalék), a vasárnapi zenés döntőben pedig ismét negyedik (66.375 százalék) lett. A sportolónő a Világkupa-forduló versenyszámaiban Leonardo nyergében állt rajthoz, és az Intermediaire II. feladatban a harmadik (63.951 százalék), a Nagydíjban a hatodik (62.667 százalék), a Nagydíj-kűrben pedig a negyedik (65.025 százalék) helyet szerezte meg. A Vk-sorozat brnói fordulóját az orosz Regina Kuprianova nyerte Imperator nevű lovával. A csehországi díjlovashétvégén nemzetközi versenyt rendeztek a fiatal lovaskorosztálynak (16-21 évesek) is, és a Monori Nyerges SE versenyzője, Kafka Zsófia Golden Eye nevű lovával kivívta a részvétel jogát az idei korosztályos Európa-bajnokságra. Kafka a vasárnapi zenés kűrt megnyerte, a szombati Szent György-díjban második volt, az első napi Eb-feladatban pedig a negyedik helyen végzett.

Kiskunhalason a hazai ugrólovas elit:
Kiskunhalason csütörtökön kezdődik és négy napon át tart a díjugratók idei országos egyéni és csapatbajnoksága, amelynek rajtjára 190 ló és 150 lovas várakozik. Az ob-nak ráadásul külön rangot ad, hogy legjobb ugrólovasainknak ez a július végi olaszországi Európa-bajnokságra az utolsó kvalifikációs lehetősége.