BARSÁNSZKI JÁNOS, BOZSIK PÉTERonline 2005.05.28 22:05 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Amerikai futball: döntőben a Wolves

A Challenge Bowl elődöntőjére benevezett játékosok névsorából kiderült, hogy a címvédő, a Cineplexx Blue Devils II profi játékosai nélkül érkezett a Bozsik-stadionba - nem feltétlenül a Budapest Wolves szomorúságára.

A mérkőzést így is keményen kezdték a "sógorok", de a most is kiváló Wolves-védelem egy vérbeli "farkas", Farkas Géza révén elkapott egy indítást, és abból touchdownt ért el. A következő játékrész egyenlő erők küzdelmét hozta, de az utolsó percben a két hete is kirobbanó formában játszó Cseperkáló Péter mintegy 80 yardos futásból szerzett TD-vel megduplázta a hazaiak előnyét.

A nagyszünetet követően a vendégek már fáradtabban játszottak, s bár voltak lehetőségeik a szépítésre, a Wolves megtartotta az előnyét, elsősorban remek futójátékának köszönhetően. A záró negyedet egy touchdownt eredményező Pacuk, Varga összjáték nyitotta, néhány perc múlva pedig Erdélyi futásával beállította a 27-0-s végeredményt.

Ezután Lee Hlavka tanítványai készülhetnek a június 11-i döntőre, amelynek helyszínét az osztrák szövetség később jelöli ki. A Budapest Wolves mindenesetre megpályázta a rendezési jogot.

Challenge Bowl
Elődöntő: Budapest Wolves-Cineplexx Blue Devils II (osztrák) 27-0 (7-0, 7-0, 0-0, 13-0). Pontszerzők. Touchdown: Farkas Géza (jutalomrúgás: Sviatkó Gábor), Cseperkáló Péter (Sviatkó), Varga István, Erdélyi Norbert (Sviatkó). Papa Joe’s Tyrolian Raiders II (osztrák)-Vienna Knights (osztrák) 33-0 (7-0, 6-0, 0-0, 20-0)
A Papa Joe’s Tyrolian Raiders II-Budapest Wolves döntőt június 11-én játsszák.