KORMANIK ZSOLT
2005.03.20 23:49 Frissítve: 2010.12.31 00:06
online

Wiltord újabb góljával tovább menetel a Lyon

"Túlságosan is tiszteltük az ellenfelet, néha mintha csak nézőként lettünk volna jelen." Jacky Duguépéroux, a Strasbourg edzője fakadt ki így, miután csapata odahaza kikapott a Lyontól, de elnézve a listavezető tetemes előnyét, a Ligue 1 bármelyik trénere mondhatta volna ezt - leszámítva persze Paul Le Guent.

Az OL vezetőedzőjének maradt a már megszokott mértéktartó öröm. Csapata egyértelmű fölényben játszott a gólzsákját, a sérült Pagist nélkülöző Racing otthonában, és csupán a hazai kaput őrző Cassard bravúrjain múlt, hogy nem került előnybe már az első félidőben. A bajnok végül egyszer áttörte a hazai reteszt, az 59. percben, amikor Mahamadou Diarra indításával Sylvain Wiltord lépett ki a bal oldalon: a válogatott támadó jobbal átvette, majd ballal félmagasan a hálóba vágta a labdát. "Ismét tettünk egy lépést afelé, hogy selejtező nélkül vehessünk részt a Bajnokok Ligája következő kiírásában" - mondta Le Guen, akinek csapata persze még a BL most futó idényében is ott feszít a színpadon.

Sylvain Wiltord az OL utóbbi három tétmeccsén rendre betalált a kapuba
Sylvain Wiltord az OL utóbbi három tétmeccsén rendre betalált a kapuba
S ha már az európai porond került szóba, írjunk a Lensról is, amely rossz idénykezdést követően bejelentette igényét az UEFA-kupabeli indulásra. Az északiak ezúttal a Bordeaux-t fogadták, és Alou Diarra kapufás fejesével hamar rá is ijesztettek. Később jöttek a gólok is: előbb a két védő közül kilépő Thomert gurított a hosszú sarokba, majd ő adott gólpasszt a nigériai Utakának. A lensiaknak jól jött az is, hogy az előttük helyezkedő Toulouse és Sochaux meccsén a kapusok játszották a főszerepet - azaz a csapatok nem bírtak egymással.

Röviden a többi mérkőzésről: a sereghajtó Istres nagyon küzdött a Nice ellen, volt olyan, hogy egy támadáson belül két kapufát ért el, sőt gólvonalas mentésre késztette ellenfelét, mégsem tudott nyerni; a Bastia ellenben igen, igaz, az algériai Antar Jahja fejesére a 94. percig kellett várni; a másik korzikai klub, az Ajaccio sem maradt pont nélkül, némi szerencsével Nantes-ból menekített haza egyet; a szintén az élvonalban maradásért harcoló Caen már nem örült ennyire a döntetlennek, tekintve, hogy kétszer is vezetett Bölöni László Rennes-je ellen.

Végül ejtsünk szót a tegnap esti két mérkőzésről, amelyeken az éllovas Lyon számára kedvező eredmények születtek. A Lille végig fölényben játszott Saint-Etienne-ben, a brazil Schmitz révén szerzett is egy gólt, ám a játékvezető szabálytalanságot látott - így ismét csak egy pont került az északiak batyujába. Az Auxerre-ébe még annyi sem, miután Guy Roux fáradt csapata nemhogy nem talált be az ellenfél kapujába, de kapott egyet a sajátjába: Pauleta korai fejes gólja azt jelentette, hogy a fővárosiak revánsot vettek a Francia Kupában elszenvedett vereségért.